Předvařené vepřové koleno, grilované na jehle grilu, potírané pivní marinádou.
Ingredience:
1 ks | vepřového kolena o váze kolem 1 kg |
10 ks | kuliček nového koření |
10 ks | zrnka celého pepře |
1 ks | bobkového listu |
1 lžíce | polévkového koření |
2 l | vody |
Na marinádu: | |
400 ml | piva |
200 ml | oleje |
1 lžíce | černého pepře |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžička | drceného kmínu |
špetka mletého zázvoru |
Postup:
1. Očištěné koleno povaříme v mírně osolené vodě spolu s kořením asi 30 minut
2. Vychladlé, dobře okapané koleno nabodneme na otočný rožeň grilu, upevníme drátem, aby se při pečené neprotáčelo a na rozpálených uhlících rožníme doměkka
3. Během grilování koleno potíráme marinádou, maso průběžně ořezáváme a znovu potíráme.
Příprava marinády:
Ingredience na marinádu spolu promícháme a na mírném zdroji tepla povaříme asi 10 minut.