REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z hříbků a masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového (hovězího) masa podušené na cibulce, doplněné o houby.


Ingredience:
300 glibového vepřového (hovězího masa)
300 ghřibů
1 kscibule
3 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícemleté sladké papriky
mletý černý pepř
kousek masoxové kostky
sůl
petrželka na ozdobu
voda na podlití

Postup:

1. Nakrájené kostky masa orestujeme zprudka na sádle
2. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova
3. Zamícháme červenou sladkou papriku, pak maso s cibulí podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka
4. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky, vše dodusíme doměkka
5. Guláš servírujeme ozdobený nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Takto upravený pokrm podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a doplníme zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy