Kostky vepřového (hovězího) masa podušené na cibulce, doplněné o houby.
Ingredience:
300 g | libového vepřového (hovězího masa) |
300 g | hřibů |
1 ks | cibule |
3 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
mletý černý pepř | |
kousek masoxové kostky | |
sůl | |
petrželka na ozdobu | |
voda na podlití |
Postup:
1. Nakrájené kostky masa orestujeme zprudka na sádle
2. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova
3. Zamícháme červenou sladkou papriku, pak maso s cibulí podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka
4. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky, vše dodusíme doměkka
5. Guláš servírujeme ozdobený nasekanou petrželkou.
Takto upravený pokrm podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a doplníme zeleninovým salátem.