REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš v chlebové bulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa podušeného na cibulovém základě s kořením, rajským protlakem a masoxem, s přidáním debrecínských párků, servírovaný v chlebové bulce.


Ingredience:
600 gvepřové plece
100 gdebrecínských párků
2 lžícerajského protlaku
2 lžícehladké mouky
4 ksmalých chlebových bulek
2 kscibule
1 kskostky masoxu
mletá sladká paprika
mletý pepř
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme do hněda oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme maso, rajský protlak, kmín, mletou papriku, pepř, sůl, vše promícháme a orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a zvolna dusíme doměkka
3. Pak omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a 10 minut provaříme
4. Do hotového guláše přidáme na rozehřátém oleji orestované, na kolečka nakrájené párky a podle potřeby dochutíme solí
5. Chlebové bulky seřízneme, vnitřky vydlabeme, bulky dáme na několik minut pod rozpálený gril, naplníme gulášem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy