REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburská vepřová kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou, okurkami a kořenovou zeleninou prošpikovaná vepřová kýta, pečená v troubě, potíraná sádlem smíchaným s červenou paprikou.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
50 guzené slaniny
20 gmásla
100 mlkysané smetany
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
2 kssterilované okurky
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
drcený kmín
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na tenké nudličky
2. Omyté a důkladně osušené maso prošpikujeme střídavě nudličkami slaniny, okurek a syrové zeleniny
3. Maso osolíme, okořeníme pepřem, posypeme kmínem a na sádle prudce orestujeme ze všech stran
4. Kýtu mírně podlijeme, přidáme zbylé nudličky slaniny, zeleniny, okurek, jemně nasekanou cibuli a ve středně horké troubě upečeme doměkka, během pečení průběžně podléváme vodou a maso potíráme rozpuštěným sádlem smíchaným s paprikou
5. Upečené měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu povaříme se smetanou, do které jsme předem rozmíchali mouku
6. Omáčku z výpeku nakonec zjemníme máslem (v případě dle potřeby rozředíme vodou)
7. Hotovou omáčku propasírujeme přes hustý cedník nebo rozmixujeme a nalijeme na jednotlivé porce masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy