REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburská kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty zprudka opečené na zelenině, podušené doměkka, podávané přelité omáčkou z výpeku dochucenou smetanou, párky a okurkami.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
2 kspárky
2 kssterilované okurky
1 kspetržele
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kelímeksmetany na vaření
1 lžícemásla
hladká mouka
bobkový list
nové koření
celý pepř
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, do hrnce nalijeme olej přidáme cibuli, pokrájenou mrkev, petržel a koření, krátce vše osmahneme
2. Vložíme plátky kýty a z obou stran opečeme, tak po 5 minutách podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a chvíli maso podusíme
3. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, odstraníme koření
4. Rozmícháme smetanu z moukou a základ na omáčku zahustíme
5. Přidáme pokrájené okurky a párek, vložíme nazpět maso a 5 minut pokrm prohřejeme
6. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, osolíme, opepříme a podáváme s knedlíkem.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal pan Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy