Plátky vepřové kýty zprudka opečené na zelenině, podušené doměkka, podávané přelité omáčkou z výpeku dochucenou smetanou, párky a okurkami.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
2 ks | párky |
2 ks | sterilované okurky |
1 ks | petržele |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 kelímek | smetany na vaření |
1 lžíce | másla |
hladká mouka | |
bobkový list | |
nové koření | |
celý pepř | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky, do hrnce nalijeme olej přidáme cibuli, pokrájenou mrkev, petržel a koření, krátce vše osmahneme
2. Vložíme plátky kýty a z obou stran opečeme, tak po 5 minutách podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a chvíli maso podusíme
3. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, odstraníme koření
4. Rozmícháme smetanu z moukou a základ na omáčku zahustíme
5. Přidáme pokrájené okurky a párek, vložíme nazpět maso a 5 minut pokrm prohřejeme
6. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, osolíme, opepříme a podáváme s knedlíkem.
Recept i s fotkou nám poslal pan Dalibor Marounek