REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výhoda vaření guláše v troubě je, že se nemusí hlídat, dáme-li dostatek cibule ani zahušťovat a chuťově je dokonce lepší než z plotny. Použít lze maso vepřové, ale i hovězí, nebo krůtí.


Ingredience:
1 kgvepřového masa na guláš
500 gcibule
4 lžícesladkémleté papriky
2 lžícesádla
1 lžícepálivé mleté papriky
1 ksvelkého stroužku česneku
1 lvody
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kostičky, nasypeme do pekáče, přidáme rozetřený česnek, papriku, sádlo a sůl, promícháme
2. Ingredience podlijeme vodou, vrch pekáče obalíme dvojitě alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C dusit, během pečení, troubu neotvíráme, guláš nemícháme
3. Z vepřového masa je takto připravený guláš hotový za 1 hodinu
4. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Doporučení:

Hovězí maso pečeme 1,5-2 hodiny, krůtí asi 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy