Výhoda vaření guláše v troubě je, že se nemusí hlídat, dáme-li dostatek cibule ani zahušťovat a chuťově je dokonce lepší než z plotny. Použít lze maso vepřové, ale i hovězí, nebo krůtí.
Ingredience:
1 kg | vepřového masa na guláš |
500 g | cibule |
4 lžíce | sladkémleté papriky |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | pálivé mleté papriky |
1 ks | velkého stroužku česneku |
1 l | vody |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kostičky, nasypeme do pekáče, přidáme rozetřený česnek, papriku, sádlo a sůl, promícháme
2. Ingredience podlijeme vodou, vrch pekáče obalíme dvojitě alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C dusit, během pečení, troubu neotvíráme, guláš nemícháme
3. Z vepřového masa je takto připravený guláš hotový za 1 hodinu
4. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Hovězí maso pečeme 1,5-2 hodiny, krůtí asi 45 minut.