REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburská pečeně z krkovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na hamburskou kýtu mírně předělaný. Místo vepřové kýty jsme tentokrát použili vepřovou krkovici, která je také moc dobrá upečená a servírovaná podle tohoto receptu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové krkovice v celku
80 gšunky v celku
500 mlšlehačky (smetany na vaření)
3-4 dclhorké vody
2 lžícecitronové šťávy
1 vrchovatá lžícehladké mouky
1-2 kssterilované kyselé okurky
1 ksvětší cibule
1 ksstředně velké mrkve
1 ksmenší kořenové petržele
1/4 ksceleru
6 kskuliček celého pepře
6 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
olej na smažení
pepř
cukr
sůl
Na servírování:
100 gšunky v celku pokrájené na hranolky
3-4 kssterilované okurky nakrájené na hranolky
olej

Postup:
  1. Očištěné maso prošpikujeme klínky šunky a kyselé okurky, pak maso omotáme potravinářským motouzem, opepříme, osolíme a zprudka, ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji přímo v hrnci nebo pekáčku, ve kterém budeme pak maso péci
  2. Maso vytáhneme z pekáče, oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit ve výpeku po mase, jakmile cibule zezlátne, přidáme do pánve očištěnou, na drobné kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu (můžeme ji také nastrouhat na hrubo pomocí struhadla), chvíli vše restujeme
  3. Přidáme koření, vrátíme maso zpět, podlijeme vodou, pekáč zaklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, pečeme 90 minut, během pečení maso několikrát přelijeme výpekem a pokud bude potřeba, ještě podlijeme vodou
  4. Jakmile bude maso měkké, pečeme odklopené na 220 °C ještě 10 až 15 minut, pěkně na kůrčičku
  5. Maso vytáhneme, sundáme provázek, naporcujeme na plátky
  6. Z pekáčku vylovíme všechno koření, omáčku rozmixujeme ručním tyčovým mixérem, ve šlehačce nebo smetaně, rozšleháme lžíci mouky, vlijeme do omáčky, tu ještě chvíli povaříme, občas mícháme, dochutíme cukrem a citronovou šťávou, případně osolíme
  7. Hranolky šunky a okurky zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje
  8. Plátky krkovice podáváme hojně přelité omáčkou, ozdobené kopečkem orestované okurky a šunky spolu s houskovým knedlíkem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy