REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku ve vývaru podušená, okurkou a šunkou prošpikovaná, vepřová plec, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá smetanovou omáčkou s vložkou kostiček kyselé okurky a šunky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové pečeně
200 gšunky v celku
250 mlsmetany 30 %
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
3 kskyselé okurky
1 kscibule
kousek mrkve, petržele a celeru
vývar nebo bujón
bobkový list
nové koření
celý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Maso osolíme, opepříme, protkneme polovinou šunky a okurky, zadrezírujeme (svážeme) a opečeme, aby se maso zatáhlo
2. Nakrájíme nadrobno kořenovou zeleninu a cibuli, dáme je na zbytek sádla, opečeme, pak přidáme protlak, koření a podlijeme vývarem, přidáme maso a dusíme do měkka
3. Když je maso měkké, omáčku propasírujeme (v případě potřeby zahustíme jíškou), přilijeme smetanu a dle chuti přisolíme a přikyselíme
4. Do hladké omáčky dáme pokrájenou okurku a šunku, prohřejeme a podáváme s masem, které jsme nakrájeli na plátky a nejlépe s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy