REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácká vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso upečené na cibulovém základě spolu s kořením, podlité pivem doměkka, před podáváním výpek ochucený hořčicí a smetanou.


Ingredience:
800 gvepřového masa (plecko,kýta)
200 mlsmetany
100 mlsvětlého piva
4 lžíceostřejší hořčice
2 kscibule
1 ksbobkového listu
rostlinný tuk
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Špalíček vepřového masa očistíme, osolíme, opepříme a prudce ze všech stran opečeme na rozehřátém tuku
2. Přidáme bobkový list, oloupané, na hrubo nakrájené cibule, posypeme špetkou tymiánu, podlijeme světlým pivem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C za občasného přelévání výpekem a podlévání pivem doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme ostřejší hořčici, zalijeme smetanou a po rozvaření rozmixujeme
4. Maso nakrájené na plátky vrátíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy