REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Obalený smažený lančmít (lunchmeat)

V trojobalu obalovaný lunchmeat podávaný například s bramborovou kaší je pro nás straší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Smažený lančmít, nebo také “Studentský řízek”, jak se tomuto jídlu za dob totality říkávalo, patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit.

Obrácené řízky

Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.

Obrácené řízky z trouby

Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.

Obrácený řízek

Vepřová kýta smažená, potřená hořčicí, obalená ve strouhance a vejcích.

Ohnivá vepřová žebírka

Větší, 2 dny v pikantní marinádě marinovaná, vepřová žebra opečená na venkovním roštu grilu.

Omelety s masovou náplní

Z rozšlehaných vajec se solí usmažené palačinky, plněné ochuceným vepřovým masem ve vlastní šťávě a sypané strouhaným sýrem.

Orestované plátky krkovičky dopečené v troubě na cibulce, česneku a tymiánu

Nejprve na pánvi na oleji opečené silné plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka přelité výpekem z orestované cibule a česneku nastaveným trochou vody, dochucené solí, kmínem a tymiánem.

Orientálské kotlety v alobalu

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.

Ostré nudličky z vepřových palců

Ostré pikantní nudličky vepřového orestované spolu se zeleninou, dochucené kořením Asie a Dálného Východu.

Ostré vepřové nudličky na asijský způsob

Zprudka na pánvi orestované nudličky minutkového vepřového masa spolu se zeleninou, dochucené kořením, bylinkami, rybí a sójovou omáčkou.

Ostrý vepřový guláš

Dušené kostky masa doměkka na cibulovém základě s rajčaty a vývarem, s přidáním fazolek, kukuřice, koření a červených fazolí.

Ovíněná panenka

Vepřová panenka servírovaná s podušenou šalotkou na víně, hroznovým vínem a dalšími ingrediencemi.

Panenka na grilu ve sladkokyselé marinádě

Medailonky z jemného masa vepřové panenky naložené ve směsi medu, bílého vinného octa, worchestru, dobromysli a hrubě mletého pepře. Pak připravené na grilu.

Panenka na pivu

Závitky z vepřové panenky potřené sýrem a bazalkovým pestem, nakrájené na plátky, upečené, napíchané na jehlách.

Panenka plněná špenátem

Opečená vepřová panenka naplněná ochuceným špenátem, dopečená v troubě doměkka.

Panenka s kořenovou zeleninou

Opečené maso podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka.

Panenka s křehkou zeleninou

Opečené medailonky z vepřové panenky servírované s dušenou mrkví, cuketou a chřestem.

Panenka s ořechovou krustou

Opečené plátky panenky pokladené ořechovou směsí, krátce v troubě zapečené.

Panenka se švetkami

Opečená panenka servírovaná s omáčkou z povidel, švestek, slivovice a dalších ingrediencí.

Panenka v jogurtové marinádě s uzenou paprikou a česnekem

Plátky vepřové panenky marinované v bílém jogurtu s uzenou paprikou, česnekem a špetkou cayenského pepře.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.