REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Obrácené řízky z trouby

Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.

Obrácený řízek

Vepřová kýta smažená, potřená hořčicí, obalená ve strouhance a vejcích.

Ohnivá vepřová žebírka

Větší, 2 dny v pikantní marinádě marinovaná, vepřová žebra opečená na venkovním roštu grilu.

Omelety s masovou náplní

Z rozšlehaných vajec se solí usmažené palačinky, plněné ochuceným vepřovým masem ve vlastní šťávě a sypané strouhaným sýrem.

Orestované plátky krkovičky dopečené v troubě na cibulce, česneku a tymiánu

Nejprve na pánvi na oleji opečené silné plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka přelité výpekem z orestované cibule a česneku nastaveným trochou vody, dochucené solí, kmínem a tymiánem.

Orientálské kotlety v alobalu

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.

Ostré nudličky z vepřových palců

Ostré pikantní nudličky vepřového orestované spolu se zeleninou, dochucené kořením Asie a Dálného Východu.

Ostré vepřové nudličky na asijský způsob

Zprudka na pánvi orestované nudličky minutkového vepřového masa spolu se zeleninou, dochucené kořením, bylinkami, rybí a sójovou omáčkou.

Ostrý vepřový guláš

Dušené kostky masa doměkka na cibulovém základě s rajčaty a vývarem, s přidáním fazolek, kukuřice, koření a červených fazolí.

Ovíněná panenka

Vepřová panenka servírovaná s podušenou šalotkou na víně, hroznovým vínem a dalšími ingrediencemi.

Panenka na grilu ve sladkokyselé marinádě

Medailonky z jemného masa vepřové panenky naložené ve směsi medu, bílého vinného octa, worchestru, dobromysli a hrubě mletého pepře. Pak připravené na grilu.

Panenka na pivu

Závitky z vepřové panenky potřené sýrem a bazalkovým pestem, nakrájené na plátky, upečené, napíchané na jehlách.

Panenka plněná špenátem

Opečená vepřová panenka naplněná ochuceným špenátem, dopečená v troubě doměkka.

Panenka s kořenovou zeleninou

Opečené maso podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka.

Panenka s křehkou zeleninou

Opečené medailonky z vepřové panenky servírované s dušenou mrkví, cuketou a chřestem.

Panenka s ořechovou krustou

Opečené plátky panenky pokladené ořechovou směsí, krátce v troubě zapečené.

Panenka se švetkami

Opečená panenka servírovaná s omáčkou z povidel, švestek, slivovice a dalších ingrediencí.

Panenka v jogurtové marinádě s uzenou paprikou a česnekem

Plátky vepřové panenky marinované v bílém jogurtu s uzenou paprikou, česnekem a špetkou cayenského pepře.

Panenka v krustě

Opečené plátky panenky potřené medem a posypané mandlovými lupínky, krátce pečené v troubě, podávané s fazolkovou směsí.

Panenky zapečené v županu

Opečené plátky panenky s kouskem sýra a olivy, zapečené v listovém těstě dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy