REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientálské kotlety v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí
4 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
4 ksplátky másla
3 kscibule
3 kspaprikových lusků
400 gdušené rýže
6-8 lžicoleje
100 mlčerveného vína
kari koření
sůl
voda
hladká mouka
alobal

Postup:

1. Rýži uvaříme doměkka, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme vychladnout
2. Maso asi do poloviny odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce
3. Kotlety z obou stran opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
4. Omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší dílky, na kolečka cibuli, utřeme česnek se solí a rajčata nakrájíme na plátky
5. Jednu cibuli orestujeme na troše oleje dozlatova, pak ji odstavíme
6. Na části rozehřátého oleje zeleninu orestujeme (včetně zbylé cibule), zalijeme ji vínem, a krátce povaříme
7. Do vychladlé rýže vmícháme osmaženou cibule a dochutíme kari
8. Připravíme si větší plát alobalu, pokladem ho dochucenou rýží, na rýži narovnáme kotlety a vše přelijeme připravenou podušenou zeleninou s vínem
9. Nakonec na plátky masa položíme kousky másla a alobal upevníme tak, aby při pečení neunikala pára ani šťáva
10. Alobal s pokrmem do pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
11. Jednotlivé porce přeložíme na vyhřáté talíře a nejlépe ihned servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různě upravené zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy