REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orientálské kotlety v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí
4 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
4 ksplátky másla
3 kscibule
3 kspaprikových lusků
400 gdušené rýže
6-8 lžicoleje
100 mlčerveného vína
kari koření
sůl
voda
hladká mouka
alobal

Postup:

1. Rýži uvaříme doměkka, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme vychladnout
2. Maso asi do poloviny odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce
3. Kotlety z obou stran opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
4. Omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší dílky, na kolečka cibuli, utřeme česnek se solí a rajčata nakrájíme na plátky
5. Jednu cibuli orestujeme na troše oleje dozlatova, pak ji odstavíme
6. Na části rozehřátého oleje zeleninu orestujeme (včetně zbylé cibule), zalijeme ji vínem, a krátce povaříme
7. Do vychladlé rýže vmícháme osmaženou cibule a dochutíme kari
8. Připravíme si větší plát alobalu, pokladem ho dochucenou rýží, na rýži narovnáme kotlety a vše přelijeme připravenou podušenou zeleninou s vínem
9. Nakonec na plátky masa položíme kousky másla a alobal upevníme tak, aby při pečení neunikala pára ani šťáva
10. Alobal s pokrmem do pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
11. Jednotlivé porce přeložíme na vyhřáté talíře a nejlépe ihned servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různě upravené zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy