REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orestované plátky krkovičky dopečené v troubě na cibulce, česneku a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve na pánvi na oleji opečené silné plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka přelité výpekem z orestované cibule a česneku nastaveným trochou vody, dochucené solí, kmínem a tymiánem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice 2-3 cm silné
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
olej nebo sádlo na opečení masa
tymián
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Plátky masa osolíme, posypeme kmínem a zprudka opečeme na pánvi na dobře rozpáleném oleji z obou stran, opečené maso vyskládáme do pekáčku
2. Na zbylém tuku po mase orestujeme osminky oloupané cibule, na plátky nakrájený česnek, po orestování podlijeme trochou vody, tímto základem přelijeme plátky masa v pekáčku
3. K masu přidáme snítky tymiánu a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme zaklopené 20 minut, během pečené maso jednou až dvakrát přelijeme výpekem
4. Dalších 20 minut pak pečeme maso odklopené, pěkně doměkka.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je například podušené bílé zelí a houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy