Nejprve na pánvi na oleji opečené silné plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka přelité výpekem z orestované cibule a česneku nastaveným trochou vody, dochucené solí, kmínem a tymiánem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky krkovice 2-3 cm silné |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
olej nebo sádlo na opečení masa | |
tymián | |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa osolíme, posypeme kmínem a zprudka opečeme na pánvi na dobře rozpáleném oleji z obou stran, opečené maso vyskládáme do pekáčku
2. Na zbylém tuku po mase orestujeme osminky oloupané cibule, na plátky nakrájený česnek, po orestování podlijeme trochou vody, tímto základem přelijeme plátky masa v pekáčku
3. K masu přidáme snítky tymiánu a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme zaklopené 20 minut, během pečené maso jednou až dvakrát přelijeme výpekem
4. Dalších 20 minut pak pečeme maso odklopené, pěkně doměkka.
Vhodnou přílohou je například podušené bílé zelí a houskové knedlíky.