REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré nudličky z vepřových palců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostré pikantní nudličky vepřového orestované spolu se zeleninou, dochucené kořením Asie a Dálného Východu.


Ingredience:
300-400 gvepřových palců (levnější varianta vepřové panenky)
100 mlMerlotu (nebo jiného červeného vína)
5 lžicslunečnicového oleje
4 lžíceSweet Sour Sauce (čínská sladkokyselá marináda)
4 lžíceaceto Balsamico di Modena (balzámový ocet z Modeny)
2 lžícekoření Tandori Masala
3 lžičkySambal Oelek (pálivá pasta z chilli papriček)
2 ksstředně velká rajčata
2 kscibule
1 kszelená paprika, klidně i tenkostěnná ... výborná je slovenská
1 ksčervená paprika
sůl

Postup:

1. Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala, necháme na kuchyňské lince cca 30 minut odležet
2. Mezitím si připravíme zeleninu; rajčata křížem shora nařízneme a zalijeme vařící vodou, chvilinku počkáme, horkou vodu vylijeme a ledovou je zchladíme, poté velmi snadno sloupneme rajčátko z kůže :), rozkrojíme napůl, odstraníme bubáka a nakrájíme na kostičky, cibule oloupeme a nakrájíme na céčka, papriky na nudličky
3. V pánvi (wok je s výhodou) rozpálíme zbylý (3 lžíce) olej a maso z misky přemístíme tam, na prudkém plameni restujeme cca 10 minut
4. Pak přidáme všechna tekutá dochucovadla (ocet, víno, čínskou omáčku) a necháme za občasného míchání zčásti odpařit, osolíme, pokud je to potřeba
5. Teď přidáme papriky a cibuli a zase chvilku restujeme, po asi 10 minutách vhodíme kostičkovaná rajčata a vysmahneme do krásné šťávičky, pěkně všechno pospolu
6. Sosíku je poměrně dost, takže přílohu si zvolte dle vlastní chuti … hodí se rýže, těstoviny, brambor, hranolky, kuskus … všechno jde.

Doporučení:

Koření Tandori Masala obsahuje: sůl 25 %, česnek, zázvor, paprika sladká, chilli mleté, glutaman sodný.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy