REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré nudličky z vepřových palců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostré pikantní nudličky vepřového orestované spolu se zeleninou, dochucené kořením Asie a Dálného Východu.


Ingredience:
300-400 gvepřových palců (levnější varianta vepřové panenky)
100 mlMerlotu (nebo jiného červeného vína)
5 lžicslunečnicového oleje
4 lžíceSweet Sour Sauce (čínská sladkokyselá marináda)
4 lžíceaceto Balsamico di Modena (balzámový ocet z Modeny)
2 lžícekoření Tandori Masala
3 lžičkySambal Oelek (pálivá pasta z chilli papriček)
2 ksstředně velká rajčata
2 kscibule
1 kszelená paprika, klidně i tenkostěnná ... výborná je slovenská
1 ksčervená paprika
sůl

Postup:

1. Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala, necháme na kuchyňské lince cca 30 minut odležet
2. Mezitím si připravíme zeleninu; rajčata křížem shora nařízneme a zalijeme vařící vodou, chvilinku počkáme, horkou vodu vylijeme a ledovou je zchladíme, poté velmi snadno sloupneme rajčátko z kůže :), rozkrojíme napůl, odstraníme bubáka a nakrájíme na kostičky, cibule oloupeme a nakrájíme na céčka, papriky na nudličky
3. V pánvi (wok je s výhodou) rozpálíme zbylý (3 lžíce) olej a maso z misky přemístíme tam, na prudkém plameni restujeme cca 10 minut
4. Pak přidáme všechna tekutá dochucovadla (ocet, víno, čínskou omáčku) a necháme za občasného míchání zčásti odpařit, osolíme, pokud je to potřeba
5. Teď přidáme papriky a cibuli a zase chvilku restujeme, po asi 10 minutách vhodíme kostičkovaná rajčata a vysmahneme do krásné šťávičky, pěkně všechno pospolu
6. Sosíku je poměrně dost, takže přílohu si zvolte dle vlastní chuti … hodí se rýže, těstoviny, brambor, hranolky, kuskus … všechno jde.

Doporučení:

Koření Tandori Masala obsahuje: sůl 25 %, česnek, zázvor, paprika sladká, chilli mleté, glutaman sodný.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy