REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré nudličky z vepřových palců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostré pikantní nudličky vepřového orestované spolu se zeleninou, dochucené kořením Asie a Dálného Východu.


Ingredience:
300-400 gvepřových palců (levnější varianta vepřové panenky)
100 mlMerlotu (nebo jiného červeného vína)
5 lžicslunečnicového oleje
4 lžíceSweet Sour Sauce (čínská sladkokyselá marináda)
4 lžíceaceto Balsamico di Modena (balzámový ocet z Modeny)
2 lžícekoření Tandori Masala
3 lžičkySambal Oelek (pálivá pasta z chilli papriček)
2 ksstředně velká rajčata
2 kscibule
1 kszelená paprika, klidně i tenkostěnná ... výborná je slovenská
1 ksčervená paprika
sůl

Postup:

1. Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala, necháme na kuchyňské lince cca 30 minut odležet
2. Mezitím si připravíme zeleninu; rajčata křížem shora nařízneme a zalijeme vařící vodou, chvilinku počkáme, horkou vodu vylijeme a ledovou je zchladíme, poté velmi snadno sloupneme rajčátko z kůže :), rozkrojíme napůl, odstraníme bubáka a nakrájíme na kostičky, cibule oloupeme a nakrájíme na céčka, papriky na nudličky
3. V pánvi (wok je s výhodou) rozpálíme zbylý (3 lžíce) olej a maso z misky přemístíme tam, na prudkém plameni restujeme cca 10 minut
4. Pak přidáme všechna tekutá dochucovadla (ocet, víno, čínskou omáčku) a necháme za občasného míchání zčásti odpařit, osolíme, pokud je to potřeba
5. Teď přidáme papriky a cibuli a zase chvilku restujeme, po asi 10 minutách vhodíme kostičkovaná rajčata a vysmahneme do krásné šťávičky, pěkně všechno pospolu
6. Sosíku je poměrně dost, takže přílohu si zvolte dle vlastní chuti … hodí se rýže, těstoviny, brambor, hranolky, kuskus … všechno jde.

Doporučení:

Koření Tandori Masala obsahuje: sůl 25 %, česnek, zázvor, paprika sladká, chilli mleté, glutaman sodný.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy