REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omelety s masovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z rozšlehaných vajec se solí usmažené palačinky, plněné ochuceným vepřovým masem ve vlastní šťávě a sypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
330 g vepřového masa ve vlastní štávě (konzerva)
50 gstrouhaného sýra
3 lžíce kečupu
2 lžícestrouhanky
8 ksvajec
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme a maso nakrájíme na menší kousky
2. Na části sádla zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, kečup a osmahneme
3. Vše podlijeme několika lžícemi vody, přidáme strouhanku, mletý pepř, sůl a za stálého míchání povaříme ve středně hustou směs
4. Vejce rozšleháme se solí, na zbývajícím sádle usmažíme omelety, potřeme je připravenou směsí, přeložíme v půli a posypeme strouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Na jednu porci počítáme 2 vejce.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy