REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Katova pomsta

Katův šleh trochu jinak, tedy přesně servírovaný v alobalovém balíčku spolu s opečenými brambory.

Katův šleh II.

Vzpomínka na totalitní hospodské hity na tzv. “Kaťák”, což byla rychlá pikantní minutka z nudliček vepřového masa zprudka opečených na pánvi, chvíli podušených spolu s kousky papriky, česneku a dalšími ingrediencemi.

Knedlíky s uzeným jazykem

Uvařené bramborové knedlíky plněné masovou směsí, podávané s pikantními dušenými jablky.

Kořeněná panenka

Vepřová panenka potřená hořčičnou směsí, zabalená do alobalu, pečená na grilu.

Košovská specialita

Pod druhým názvem Prievidzká.

Kotleta na cibuli a víně

Rychlá minutka z vepřové masa, konkrétně z kotlety. Jde o jednoduchý recept, kotlety zprudka opečeme z obou stran, dochutíme solí a kmínem, pak je podusíme přelité vínem a doplněné o jarní i červenou cibuli. Servírujeme okořeněné pepřem a přelité šťávou z výpeku i s cibulí.

Kotleta na pórku se žampióny a paprikou

Zprudka na pánvi opečené kotlety, podlité vínem, podušené doměkka spolu s kolečky pórku, servírované s podušenými plátky hub a papriky.

Kotleta na rozmarýně a bílém víně

Maso naložené přes noc potřené tymiánovou pastou, druhý den zprudka opečené na pánvi, pečené doměkka podlité bílým vínem, nakonec zapečené v troubě pod grilem, hojně posypané nastrouhaným sýrem.

Kotleta po srbsku

Plátky kotlety zprudka opečené na sádle, pak podušené na cibulovém základě spolu s proužky paprik a kolečky cibule. Pokrm servírovaný nejčastěji s vařenými brambory či rýží.

Kotleta s balsamikovou cibulí

Na dobře rozpáleném oleji opečené plátky vepřové kotlety, chvíli zapečené v troubě přelité cibulovou směsí, servírované například s bramborovou kaší, tuřínovými hranolky, či vařeným kuskusem.

Kotleta s houbovou omáčkou

Vepřová kotleta osmahnutá na másle a olej do zlatova. Poté přelitá rychlou omáčkou z čerstvých restovaných hub a smetany.

Kotleta s hříbkovou směsí

Zprudka opečené kotlety servírované spolu s houbovou směsí připravenou na výpeku po opečeném mase, zjemněnou smetanou.

Kotleta se zelím

Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích. Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme ho připravili na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka. Dobrou chuť.

Kotletky v kabátku z Nivy

Okořeněné kotletky marinované v sýrové směsi a opečené doměkka.

Kotlety minutkově s fazolovými lusky

Plátky kotlety zprudka orestované na troše oleje, servírované spolu s fazolovými lusky prohřátými spolu s anglickou slaninou ve výpeku po mase.

Kotlety na divoko

Opečené marinované kotlety servírované s borůvkovou omáčkou.

Kotlety na leču

Zprudka orestované kotlety s pepřem a solí. Zapečené spolu se sterilovaným lečem a podávané nejlépe s vařenou rýží.

Kotlety na liškách

Minutka z plátků vepřového masa zprudka opečeného na pánvi, ve výpeku připravená šťáva dochucená kromě jiného liškami.

Kotlety na pepři

Zprudka na sádla orestované plátky vepřové kotlety, chvíli podušené doměkka na cibulce, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy po masa ochucenou barevným pepřem.

Kotlety na slanině

Opečené prošpikované plátky kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité vínem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy