REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karé na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na cibuli a slanině opečené plátky vepřové kotlety bez kosti, podlité vývarem, podušené chvíli v tlakovém hrnci spolu s rajčaty.


Ingredience:
1 kgplátků vepřového karé (kotlety bez kosti)
1 kgdrobných rajčat nebo 2-3 plechovky loupaných
150 gslaniny
1 ksbujónu, či masox s vodou, nebo hotový vývar
1 ksvelké cibule
mletý černý pepř
hladká mouka
olej
sůl

Postup:

1. Vykostěné vepřové karé si nařežeme na cca 1 cm silné plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, lehce protáhneme moukou a zprudka opečeme na oleji, aby se nám maso zatáhlo
2. V tlakovém hrnci si osmahneme nakrájenou slaninu, na které si osmahneme cibuli do světlehněda
3. Přidáme opečené maso, bujón a oloupaná rajčata nařezané na menší kousky, podlijeme vodou tak aby se maso dusilo a dusíme v tlakovém hrnci cca 20 min
4. Šťávu si můžeme zahustit moukou, ale nemusíme, většinou se zahustí rajčaty a moukou z masa, jen netřeba dávat hodně vody.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy