Katův šleh trochu jinak, tedy přesně servírovaný v alobalovém balíčku spolu s opečenými brambory.
Ingredience:
Na jednu porci: | |
100 g | vepřové kýty |
120 g | amerických brambor (polotovar) |
50 g | mražené zeleniny (lečo) |
ďábelské koření | |
pepřové koření | |
vegeta-mix | |
česnek | |
kečup | |
pórek | |
alobal | |
olej na restování |
Postup:
1. Na nudličky nakrájenou kýtu ochutíme vegetou a ďábelským kořením
2. Zmraženou zeleninu v troše horké vody necháme povolit
3. Maso zprudka orestujeme na pánvičce a pak zalijeme lehce rozmrazenou zeleninou s vodou
4. Přidáme na jemno nasekaný pórek (množství dle chuti) a pod pokličkou celou směs, cca 5 minut, podusíme
5. Vstříkneme kečupu a přidáme rozlisovaný česnek a pepřové koření
6. Dobře promícháme a zahustíme solamylem nebo klasicky hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody
7. Ve fritovacím hrnci upečeme dozlatova americké brambory a pak je opatrně vmícháme do směsi na pánvičce
8. Vše vyklopíme na alobal, který úhledně zabalíme a položíme na servírovací talíř
9. Uprostřed alobal natrhneme do všech čtyř stran, aby byl obsah pěkně vidět a po dozdobení zeleninou ihned horké podáváme.
Jídlo nemusí být za každou cenu pálivé, místo ostrého koření můžeme použít třeba červenou papriku. Pokud kečup při přípravě dodá pokrmu moc kyselou chuť, stačí směs mírně pocukrovat, pokrm má mít sladký nádech!
Poznámka:Ani alobal není nutností, ale jistě vaše hosty příjemně překvapí.