REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta na pórku se žampióny a paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené kotlety, podlité vínem, podušené doměkka spolu s kolečky pórku, servírované s podušenými plátky hub a papriky.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvepřové kotlety s kostí
2 kspapriky (červená a žlutá)
1 ksvětšího pórku (použijeme pouze bílou část)
200 mlbílého suchého vína
2 lžícemásla
250 gžampionů
olej nebo sádlo
vývar nebo voda dle potřeby
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme, na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran opečeme a odložíme stranou
2. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které necháme z části odpařit, dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka
3. Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky, podle potřeby osolíme a opepříme
4. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla
5. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy