REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jugoslávský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z minulého století na vepřový guláš připravovaný v tehdejší Jugoslávii.


Ingredience:
500 gvepřového masa z plece
40 gsádla
250 mlkysané smetany
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
1-2 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkamleté sladké papriky
sůl
mletý pepř
horká voda na podlití

Postup:

1. Na dobře rozehřátém sádle osmahneme dorůžova na drobno nakrájenou, očištěnou cibuli
2. Přidáme utřený česnek a vmícháme mletou červenou papriku
3. Na cibulová základ vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách opečeme
4. Opečené maso podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka 5. Guláš ochutíme rajčatovým protlakem, přidáme trochu mleté sladké papriky, kterou jsme rozpustili v nahřátém oleji a vše dodusíme
6. Hotový pokrm přikořeníme pepřem, osolíme
7. Jednotlivé porce přeléváme kysanou smetanou.

Doporučení:

Takto připravený guláš podáváme s fazolkami a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy