Recept z minulého století na vepřový guláš připravovaný v tehdejší Jugoslávii.
Ingredience:
500 g | vepřového masa z plece |
40 g | sádla |
250 ml | kysané smetany |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1-2 lžíce | oleje |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžička | mleté sladké papriky |
sůl | |
mletý pepř | |
horká voda na podlití |
Postup:
1. Na dobře rozehřátém sádle osmahneme dorůžova na drobno nakrájenou, očištěnou cibuli
2. Přidáme utřený česnek a vmícháme mletou červenou papriku
3. Na cibulová základ vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách opečeme
4. Opečené maso podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka 5. Guláš ochutíme rajčatovým protlakem, přidáme trochu mleté sladké papriky, kterou jsme rozpustili v nahřátém oleji a vše dodusíme
6. Hotový pokrm přikořeníme pepřem, osolíme
7. Jednotlivé porce přeléváme kysanou smetanou.
Takto připravený guláš podáváme s fazolkami a vařenými bramborami.