vepřové maso
Glazovaná šunka
Pečená šunka potíraná při pečení cukrovo-ananasovým nálevem.
Gratinované vepřové plátky
Vepřové plátky nejdříve opečené na pánvičce s troškou oleje, poté zapečené v troubě obložené plátkem šunky a nastrouhaným sýrem promíchaným s kořením kari a strouhankou.
Grill Kotlet Texas
Marináda z olivového oleje, kořenící směs Kotányi Rub Uzený a hořčice vetřená do steaků z krkovice, ty pak ugrilované na venkovním roštu grilu.
Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku
Pokud chcete nachystat masové hody, je kotleta ideálním masem. V našem receptu ji před „grilovačkou“ nejprve marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Samozřejmě nezapomínáme připravit si také dip, jehož základem je zakysaná smetana.
Grilovaná kotleta v citronové marinádě
Nejlépe přes noc marinované plátky vepřového karé, druhý den zprudka opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, případně na pánvi.
Grilovaná krkovice
Na grilu připravené silné plátky krkovice s pepřovým kořením, himalájskou solí a snítkami citronového tymiánu.
Grilovaná krkovice na pivě
V pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova.
Grilovaná krkovice s hlívou ústřičnou
V marinádě naložená vepřová krkovice spolu s povařenou hlívou ústřičnou, plátky masa i kloboučky hub pak grilované na venkovním roštu grilu.
Grilovaná krkovička
Nakládaná krkovička připravená na grilu.
Grilovaná krkovička II.
Marinovaná krkovička připravená pečením na grilu.
Grilovaná krkovička III.
Krkovička potíraná při grilování omáčkou z cibule, jablečného džusu, octa a dalších ingrediencí.
Grilovaná krkovička IV.
Nejméně 8 hodin marinované plátky vepřové krkovičky, grilované na roštu grilu dozlatova.
Grilovaná krkovička v pivní marinádě
Plátky vepřového masa naložené přes noc v marinádě z černého piva, kmínu, másla, zázvoru a majoránky, grilované druhý den na venkovním roštu grilu.
Grilovaná kýta
Jedna z variant jak ugrilovat vepřovou kýtu.
Grilovaná marinovaná žebírka
Vepřová žebírka marinovaná ve směsi koření a dalších ingrediencí, pak opečená na grilu.
Grilovaná vařená kolena
Marinovaná kolena uvařená v pikantním nálevu, grilovaná, servírovaná s čerstvým chlebem, křenem, hořčicí a pivem. Recept podle šéfkuchaře pana Jiřího Krále.
Grilovaná vepřová kýta na bylinkách
Jedna z variant jak ugrilovat plátky z vepřové kýty. Například je lze naložit do bylinkové marinády a druhý den grilovat spolu s paprikou, cibulí a rajčátky podle tohoto vyzkoušeného receptu.
Grilovaná vepřová žebírka na medu
Patříte mezi milovníky vepřového masa? Milujete grilování? Spojte oboje a udělejte si famózní grilovaná žebírka na medu. Vaši hosté se budou olizovat až za ušima.
Grilovaná žebírka
Další varianta grilovaných žebírek. Vepřové žebra obalená ve směsi koření, odleželá nejlépe přes noc a pak grilovaná na roštu grilu.
Grilovaná žebírka II.
Masová vepřová žebírka naložená do pikantní kořenící směsi, grilovaná pozvolna na venkovním roštu grilu, nejlépe zaklopená.