REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Glazovaná šunka

Pečená šunka potíraná při pečení cukrovo-ananasovým nálevem.

Gratinované vepřové plátky

Vepřové plátky nejdříve opečené na pánvičce s troškou oleje, poté zapečené v troubě obložené plátkem šunky a nastrouhaným sýrem promíchaným s kořením kari a strouhankou.

Grill Kotlet Texas

Marináda z olivového oleje, kořenící směs Kotányi Rub Uzený a hořčice vetřená do steaků z krkovice, ty pak ugrilované na venkovním roštu grilu.

Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku

Pokud chcete nachystat masové hody, je kotleta ideálním masem. V našem receptu ji před „grilovačkou“ nejprve marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Samozřejmě nezapomínáme připravit si také dip, jehož základem je zakysaná smetana.

Grilovaná kotleta v citronové marinádě

Nejlépe přes noc marinované plátky vepřového karé, druhý den zprudka opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, případně na pánvi.

Grilovaná krkovice

Na grilu připravené silné plátky krkovice s pepřovým kořením, himalájskou solí a snítkami citronového tymiánu.

Grilovaná krkovice na pivě

V pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova.

Grilovaná krkovice s hlívou ústřičnou

V marinádě naložená vepřová krkovice spolu s povařenou hlívou ústřičnou, plátky masa i kloboučky hub pak grilované na venkovním roštu grilu.

Grilovaná krkovička

Nakládaná krkovička připravená na grilu.

Grilovaná krkovička II.

Marinovaná krkovička připravená pečením na grilu.

Grilovaná krkovička III.

Krkovička potíraná při grilování omáčkou z cibule, jablečného džusu, octa a dalších ingrediencí.

Grilovaná krkovička IV.

Nejméně 8 hodin marinované plátky vepřové krkovičky, grilované na roštu grilu dozlatova.

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Plátky vepřového masa naložené přes noc v marinádě z černého piva, kmínu, másla, zázvoru a majoránky, grilované druhý den na venkovním roštu grilu.

Grilovaná kýta

Jedna z variant jak ugrilovat vepřovou kýtu.

Grilovaná marinovaná žebírka

Vepřová žebírka marinovaná ve směsi koření a dalších ingrediencí, pak opečená na grilu.

Grilovaná vařená kolena

Marinovaná kolena uvařená v pikantním nálevu, grilovaná, servírovaná s čerstvým chlebem, křenem, hořčicí a pivem. Recept podle šéfkuchaře pana Jiřího Krále.

Grilovaná vepřová kýta na bylinkách

Jedna z variant jak ugrilovat plátky z vepřové kýty. Například je lze naložit do bylinkové marinády a druhý den grilovat spolu s paprikou, cibulí a rajčátky podle tohoto vyzkoušeného receptu.

Grilovaná vepřová žebírka na medu

Patříte mezi milovníky vepřového masa? Milujete grilování? Spojte oboje a udělejte si famózní grilovaná žebírka na medu. Vaši hosté se budou olizovat až za ušima.

Grilovaná žebírka

Další varianta grilovaných žebírek. Vepřové žebra obalená ve směsi koření, odleželá nejlépe přes noc a pak grilovaná na roštu grilu.

Grilovaná žebírka II.

Masová vepřová žebírka naložená do pikantní kořenící směsi, grilovaná pozvolna na venkovním roštu grilu, nejlépe zaklopená.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.