Nejméně 8 hodin marinované plátky vepřové krkovičky, grilované na roštu grilu dozlatova.
Ingredience:
1 lžička | mletého zázvoru |
1 lžička | worchesterské omáčky |
1 lžička | salsa ranchera (ostrá mexická omáčka z chilli papriček) |
1 lžíce | hořčice |
2 lžičky | sladké mleté papriky |
2 dl | oleje |
Na marinádu: | |
sůl | |
pepř | |
medvědí česnek | |
2-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
1 kg | vepřové krkovice |
Postup:
1. Krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem
2. Z uvedených ingrediencí připravíme marináda, do ní pak naložíme naklepané plátky krkovice minimálně na 8 hodin
3. Naložené plátky opékáme na grilu střídavě z obou stran a potíráme marinádou
4. Na talířích jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule a posypeme medvědím česnekem, podáváme s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem.
Autor receptu i fotky: Dalibor Marounek