REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovička IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejméně 8 hodin marinované plátky vepřové krkovičky, grilované na roštu grilu dozlatova.


Ingredience:
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkaworchesterské omáčky
1 lžičkasalsa ranchera (ostrá mexická omáčka z chilli papriček)
1 lžícehořčice
2 lžičkysladké mleté papriky
2 dloleje
Na marinádu:
sůl
pepř
medvědí česnek
2-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 kgvepřové krkovice

Postup:

1. Krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem
2. Z uvedených ingrediencí připravíme marináda, do ní pak naložíme naklepané plátky krkovice minimálně na 8 hodin
3. Naložené plátky opékáme na grilu střídavě z obou stran a potíráme marinádou
4. Na talířích jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule a posypeme medvědím česnekem, podáváme s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Autor receptu i fotky: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy