Plátky vepřového masa naložené přes noc v marinádě z černého piva, kmínu, másla, zázvoru a majoránky, grilované druhý den na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
4 ks | plátků krkovičky |
4 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžíce | strouhaného čerstvého zázvoru |
300 ml | černého piva |
100 g | másla |
1 ks | svazku čerstvé majoránky |
Postup:
1. Očištěnou krkovičku omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku
2. Na marinádu máslo rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přilijeme černé pivo, promícháme, sundáme z tepla a vmícháme mletý kmín, nastrouhaný zázvor a na jemno nasekanou majoránku
3. Do připravené marinády naložíme plátky masa a necháme přes noc v chladu marinovat
4. Druhý den maso vyndáme z ledničky, necháme povolit na pokojovou teplotu, pak grilujeme z každé strany asi 5 minut a během grilování potíráme zbylou marinádou.
Podáváme s česnekovopažitkovou zakysanou smetanou.