REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového masa naložené přes noc v marinádě z černého piva, kmínu, másla, zázvoru a majoránky, grilované druhý den na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
4 ksplátků krkovičky
4 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
1 lžičkamletého kmínu
1 lžícestrouhaného čerstvého zázvoru
300 mlčerného piva
100 gmásla
1 kssvazku čerstvé majoránky

Postup:

1. Očištěnou krkovičku omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku
2. Na marinádu máslo rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přilijeme černé pivo, promícháme, sundáme z tepla a vmícháme mletý kmín, nastrouhaný zázvor a na jemno nasekanou majoránku
3. Do připravené marinády naložíme plátky masa a necháme přes noc v chladu marinovat
4. Druhý den maso vyndáme z ledničky, necháme povolit na pokojovou teplotu, pak grilujeme z každé strany asi 5 minut a během grilování potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Podáváme s česnekovopažitkovou zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy