REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovička III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krkovička potíraná při grilování omáčkou z cibule, jablečného džusu, octa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 ksplátků krkovičky
olivový olej
sůl
Na omáčku:
180 mljablečného džusu
80 mlrajčatového pyré
60 mljablečného octa
3 lžíce třtinového cukru
2 lžícemedu
1 lžíceolivového oleje
1 lžícesladké papriky
1 lžícestrouhaného křenu
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžíčkasoli
1/2 lžičkypepře
2 ksstroužků česneku
1 kscibule

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji do měkka opečeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, utřené stroužky česneku
2. Vmícháme jablečný džus, rajčatové pyré, jablečný ocet, třtinový cukr, med, mletou papriku, strouhaný křen, worcesterovou omáčku, sůl, pepř a přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme 30 minut, aby omáčka zhoustla
3. Krkovičku omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, po obou stranách osolíme a na 1 hodinu naložíme do olivového oleje
4. Na rozehřátém grilu necháme krkovičku zatáhnout a pak ji grilujeme za občasného potírání omáčkou doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy