REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná marinovaná žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová žebírka marinovaná ve směsi koření a dalších ingrediencí, pak opékaná na grilu.


Ingredience:
1,2 kgvepřových žebírek na grilování
voda
Na marinádu:
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkakoření pěti vůní
4 lžícesójové omáčky
2 lžícekečupu
100 mloleje
80 mlmedu
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
sůl

Postup:

1. V míse dobře promícháme med, olej, sójovou omáčku, kečup, sůl, mletý pepř, koření pěti vůní, oloupané prolisované stroužky česneku a umletou oloupanou cibuli
2. Do připravené směsi namočíme žebírka rozkrájená na jednotlivá žebra a necháme několik hodin v chladu marinovat
3. Pak je velmi zvolna opékáme na grilu, položené na mřížce nad pekáčem naplněném vodou a během pečení je potíráme marinádou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, různými studenými omáčkami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy