REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovice na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřové krkovice (s kostí, nebo i bez)
pepř
sůl
Na marinádu:
0,5 lsvětlého piva
4-6 kskuliček nového koření
3-4 ksbobkové listy
1 ksmalá chilli paprička
1 ksstroužek česneku
2 lžíceoleje
trocha tymiánu

Postup:
  1. Smíchejte výše zmíněné ingredience na marinádu
  2. Maso nakrájejte na plátky a nechte v marinádě odležet, pokud možno alespoň 12 hodin
  3. Pak maso osolte, okořňte nejlépe čerstvě nadrceným pepřem a grilujte z obou stran, podle tloušťky zhruba 5-7 minut
  4. Pro lepší intenzitu chuti maso při grilování potírejte připravenou marinádou.
Poznámka:

Recept k článku: Tipy na 3 kvalitní plynové zahradní grily, se kterými uděláte dokonalé steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy