V pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova.
Ingredience:
1 kg | vepřové krkovice (s kostí, nebo i bez) |
pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
0,5 l | světlého piva |
4-6 ks | kuliček nového koření |
3-4 ks | bobkové listy |
1 ks | malá chilli paprička |
1 ks | stroužek česneku |
2 lžíce | oleje |
trocha tymiánu |
Postup:
- Smíchejte výše zmíněné ingredience na marinádu
- Maso nakrájejte na plátky a nechte v marinádě odležet, pokud možno alespoň 12 hodin
- Pak maso osolte, okořňte nejlépe čerstvě nadrceným pepřem a grilujte z obou stran, podle tloušťky zhruba 5-7 minut
- Pro lepší intenzitu chuti maso při grilování potírejte připravenou marinádou.
Recept k článku: Tipy na 3 kvalitní plynové zahradní grily, se kterými uděláte dokonalé steaky