REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tipy na 3 kvalitní plynové zahradní grily, se kterými uděláte dokonalé steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přichází léto a s ním i čas tradičního zahradního grilování. Společně s redakcí webu Rankito.cz jsme pro vás vybrali 3 plynové grily ve třech cenových relacích pro vaši inspiraci. Od toho nejkvalitnějšího po ty, pro méně náročné zákazníky.


Plynový gril Weber Genesis II E-310 GBS

Pokud jste opravdový fajnšmerk a grilování je pro vás nejen koníčkem, ale chcete své kulinářské schopnosti předvést svým přátelům a rodině, budete potřebovat adekvátní vybavení. To nejkvalitnější nabízí Weber Genesis II E-310 GBS.

Gril se třemi nerezovými hořáky, které rozvádí teplo rovnoměrně po celé šíři grilovací plochy je vyroben z vysoce kvalitních materiálů. To je ostatně hlavní předností grilů Weber a také fakt, za co se většinou u této značky připlácí.

Na druhou stranu gril vám vydrží při správné údržbě několik grilovacích sezón na rozdíl od levnějších a materiálově méně kvalitních grilů.

Pokud vybíráme gril, měli bychom koukat především na rošt, se kterým přichází do styku většina potravin. Weber Genesis II E-310 GBS má rošt o velikosti 68 x 48 centimetrů smaltovaný litinový s vyjímatelným středem, kam můžete lehce po dokoupení umístit třeba pánev WOK či další příslušenství.

Gril má elektronické zapalování, speciální aroma kolejnice, aby nedocházelo ke vzplanutí kapajícího tuku, a je připraven k zapojení termo sondy, díky které budete mít teplotu steaků pod kontrolou třeba i skrze bluetooth aplikaci a váš mobilní telefon.

Prostě gril té nejvyšší kvality a také spíše pro náročné uživatele či velmi časté grilování.

 

 

Campingaz 3 Series Classic

Ze střední cenové kategorie jsme vybrali jeden z nejoblíbenějších plynových grilů na trhu vůbec. Jedná se o model značky Campingaz 3 Series Classic.

Stejně jako předchozí model zde najdeme 3 nerezové hořáky, grilovací rošt z lisované oceli, tentokrát sice bez možnosti zapojit do vaření příslušenství typu WOK pánve apod. Na tyto věci tu slouží boční hořák pro přípravu omáček a příloh.

Za zmínku stojí také snadná údržba. Rošt jednoduše vyjmete a můžete vložit do myčky nádobí, případně jej umýt klasickou cestou pod tekoucí vodou.

Zapalování je klasicky elektrické a zdrojem energie je propan butanová láhev o váze 5kg nebo 10 kg.

Možná se ptáte, proč je tento gril téměř trojnásobně levnější než předchozí typ. Jedná se především o použití materiálů na konstrukci. Weber používá opravdu to nejkvalitnější a dále to jsou detaily tvořící celek.

Tak například se pod gril nevejde velká propan butanová láhev, otázkou je, kde udělali inženýři chybu. Chybí také boční zábrany, takže jakmile gril otevřete a maso bude prskat, budete muset umýt i odkládací prostory na bocích.

Faktem je, že pokud chcete gril do 10000 Kč, je značka Campingaz ideální volbou i se svými dalšími modely, které se liší především počtem hořáků, designem či použitím bočního hořáku na omáčky.

 

 

Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer

Sehnat plynový gril za méně než 5000 Kč se sice stěží, ale dá. Ovšem musíte počítat s několika kompromisy jak v kvalitě, tak rozměrech. Na občasné zahradní grilování je to ovšem za cca 4 tisíce korun dostačující záležitost.

Jako náš tip jsme vybrali základní plynový gril Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer. Ten se vyznačuje dvěma hořáky s plynovou regulací teploty a elektrickým piezo zapalováním.

Samozřejmě očekávejte trochu menší výhřevnost a maximální teplotu, na kterou se gril dostane. Například s grilem Campingaz výše se dostanete na cca dvojnásobné hodnoty. Potěší vás ale dvě odkládací bočnice na talíře nebo grilovací náčiní, které můžete složit podél grilu.

I samotný rošt nabídce kompromis v podobě použitých materiálů – nerez / chrom.

Tak toto byli naše tipy na nejlepší plynové zahradní grily. Pokud chcete inspirovat dalšími modely, můžete se podívat do příslušené kategorie na webu Rankito.cz, kde pro vás pravidelně aktualizujeme řebříčky grilů.

 

 

Náš tip na vynikající krkovičku z grilu:

Grilovaná krkovice na pivě

Suroviny na marinádu a na cca 1 kg vepřové krkovice:

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 0,5 l piva vaší oblíbené značky
  • 4-6 kuliček nového koření
  • 3-4 bobkové listy
  • trocha tymiánu
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup:

Smíchejte výše zmíněné ingredience na marinádu. Maso nakrájejte na plátky a nechte v marinádě odležet, pokud možno alespoň 12 hodin. Maso grilujte z obou stran, podle tloušťky zhruba 5 – 7 minut. Pro lepší intenzitu chuti maso potírejte připravenou marinádou.

 

 

Zdroj: Rankito.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Rychlé a jednoduché recepty pro nadšené hráče. Doplňte energii i během vypjatých turnajů!

Hraní her na PC, stejně tak moderní sázení v online casinech, vyžaduje soustředění a perfektní strategii. K tomu všemu je ale třeba také pořádná dávka energie. O tom věděl už samotný hrabě a nadšený hráč karet John Montagu, který v 18. století vynalezl sendvič. V klidu se tak mohl nasytit, aniž by musel odcházet od své milované hry. V podobném duchu jsme přistupovali i my k výběru našich receptů.

číst dále ...

Nejlepším vínem České republiky pro rok 2024 je Ryzlink vlašský, pozdní sběr, 2022 z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic

Absolutním šampionem Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2024, a tedy nejlepším vínem pro následující rok se stal Ryzlink vlašský, pozdní sběr, šarže 10/22, 2022 z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic. V sídle Národního vinařského centra ve Valticích o tom rozhodlo hodnocení finalistů této největší soutěže vín v České republice. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.

číst dále ...

Obědy lidem, ne do koše. Sbírka na záchranu obědů z jídelen je spuštěna.

V České republice meziročně vzrostl počet domácností s příjmem pod hranicí chudoby z 9 % na 16 %. Souběžně se ve firemních kantýnách každodenně vyhodí 72 000 plnohodnotných obědů. Organizace Zachraň jídlo spouští už podruhé veřejnou sbírku Obědovka na fungování projektu Zachraň oběd, díky kterému se daří zbylé obědy doručit lidem v nouzi a eliminovat tak potravinový odpad.

číst dále ...

Jak jedli naši předkové – 1 díl

Česká kuchyně, tím je míněna i ta moravská, byla v minulosti proslavená. Některé pokrmy dokonce obohatili světovou kuchyni. Ano, i daleko za našimi hranicemi se proslavilo nejen plzeňské pivo, podle kterého se ve světě některá světlá piva nazývají Pilsner, ale díru do světa udělaly i naše české knedlíky, medovina, či například lívance.

číst dále ...

Oživení svátečních chutí: Nové kulinářské výzvy na stanici TV Paprika

S blížícími se vánočními svátky přichází čas na tradiční sváteční pokrmy, které dovytvářejí nezaměnitelnou atmosféru chvil strávených v rodinném kruhu. Přesto však může po několika dnech těch stejných jídel vyvstat potřeba vyměnit je za něco nového a osvěžujícího. Na TV Paprika se právě v prosinci otevírají brány do světa netradičních a neuvěřitelně chutných receptů, které vám pomohou vrátit radost z přípravy a konzumace jídla v tomto období.

číst dále ...

Bramborový salát: Stálice na slavnostním stole i zdroj rodinných hádek

Asi málokteré jídlo vyvolává tolik rozepří, jako vánoční bramborový salát. Tu pravou, jedinou a nejlepší recepturu má totiž každá rodina jinou, a každá si za tou svou samozřejmě stojí. Jste tým hrášek, nebo se bijete za přidané jablko? Bramborový salát je zkrátka jedinečný.

číst dále ...

Klasa slaví 20. narozeniny speciální perníčkovou pečící edicí

Nejznámější česká značka kvality Klasa letos slaví významný milník – 20 let na trhu! Již od roku 2003 provází logo Klasa v českých obchodech spotřebitele, kteří hledají kvalitní suroviny. Abychom tuto příležitost oslavili, připravili jsme pro vás speciální sérii cukrářských receptů, které spojují ty nejkvalitnějších suroviny s tou pravou atmosférou blížících se Vánoc. A co by to bylo za oslavu bez překvapení! Všechny recepty v této sérii jsou výsledkem spolupráce s paní Andrle, majitelkou malého, avšak výjimečného pražského perníkářství „Perníčkův sen“, které je držitelem prestižní značky Klasa zaručující špičkovou kvalitu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy