REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tipy na 3 kvalitní plynové zahradní grily, se kterými uděláte dokonalé steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přichází léto a s ním i čas tradičního zahradního grilování. Společně s redakcí webu Rankito.cz jsme pro vás vybrali 3 plynové grily ve třech cenových relacích pro vaši inspiraci. Od toho nejkvalitnějšího po ty, pro méně náročné zákazníky.


Plynový gril Weber Genesis II E-310 GBS

Pokud jste opravdový fajnšmerk a grilování je pro vás nejen koníčkem, ale chcete své kulinářské schopnosti předvést svým přátelům a rodině, budete potřebovat adekvátní vybavení. To nejkvalitnější nabízí Weber Genesis II E-310 GBS.

Gril se třemi nerezovými hořáky, které rozvádí teplo rovnoměrně po celé šíři grilovací plochy je vyroben z vysoce kvalitních materiálů. To je ostatně hlavní předností grilů Weber a také fakt, za co se většinou u této značky připlácí.

Na druhou stranu gril vám vydrží při správné údržbě několik grilovacích sezón na rozdíl od levnějších a materiálově méně kvalitních grilů.

Pokud vybíráme gril, měli bychom koukat především na rošt, se kterým přichází do styku většina potravin. Weber Genesis II E-310 GBS má rošt o velikosti 68 x 48 centimetrů smaltovaný litinový s vyjímatelným středem, kam můžete lehce po dokoupení umístit třeba pánev WOK či další příslušenství.

Gril má elektronické zapalování, speciální aroma kolejnice, aby nedocházelo ke vzplanutí kapajícího tuku, a je připraven k zapojení termo sondy, díky které budete mít teplotu steaků pod kontrolou třeba i skrze bluetooth aplikaci a váš mobilní telefon.

Prostě gril té nejvyšší kvality a také spíše pro náročné uživatele či velmi časté grilování.

 

 

Campingaz 3 Series Classic

Ze střední cenové kategorie jsme vybrali jeden z nejoblíbenějších plynových grilů na trhu vůbec. Jedná se o model značky Campingaz 3 Series Classic.

Stejně jako předchozí model zde najdeme 3 nerezové hořáky, grilovací rošt z lisované oceli, tentokrát sice bez možnosti zapojit do vaření příslušenství typu WOK pánve apod. Na tyto věci tu slouží boční hořák pro přípravu omáček a příloh.

Za zmínku stojí také snadná údržba. Rošt jednoduše vyjmete a můžete vložit do myčky nádobí, případně jej umýt klasickou cestou pod tekoucí vodou.

Zapalování je klasicky elektrické a zdrojem energie je propan butanová láhev o váze 5kg nebo 10 kg.

Možná se ptáte, proč je tento gril téměř trojnásobně levnější než předchozí typ. Jedná se především o použití materiálů na konstrukci. Weber používá opravdu to nejkvalitnější a dále to jsou detaily tvořící celek.

Tak například se pod gril nevejde velká propan butanová láhev, otázkou je, kde udělali inženýři chybu. Chybí také boční zábrany, takže jakmile gril otevřete a maso bude prskat, budete muset umýt i odkládací prostory na bocích.

Faktem je, že pokud chcete gril do 10000 Kč, je značka Campingaz ideální volbou i se svými dalšími modely, které se liší především počtem hořáků, designem či použitím bočního hořáku na omáčky.

 

 

Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer

Sehnat plynový gril za méně než 5000 Kč se sice stěží, ale dá. Ovšem musíte počítat s několika kompromisy jak v kvalitě, tak rozměrech. Na občasné zahradní grilování je to ovšem za cca 4 tisíce korun dostačující záležitost.

Jako náš tip jsme vybrali základní plynový gril Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer. Ten se vyznačuje dvěma hořáky s plynovou regulací teploty a elektrickým piezo zapalováním.

Samozřejmě očekávejte trochu menší výhřevnost a maximální teplotu, na kterou se gril dostane. Například s grilem Campingaz výše se dostanete na cca dvojnásobné hodnoty. Potěší vás ale dvě odkládací bočnice na talíře nebo grilovací náčiní, které můžete složit podél grilu.

I samotný rošt nabídce kompromis v podobě použitých materiálů – nerez / chrom.

Tak toto byli naše tipy na nejlepší plynové zahradní grily. Pokud chcete inspirovat dalšími modely, můžete se podívat do příslušené kategorie na webu Rankito.cz, kde pro vás pravidelně aktualizujeme řebříčky grilů.

 

 

Náš tip na vynikající krkovičku z grilu:

Grilovaná krkovice na pivě

Suroviny na marinádu a na cca 1 kg vepřové krkovice:

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 0,5 l piva vaší oblíbené značky
  • 4-6 kuliček nového koření
  • 3-4 bobkové listy
  • trocha tymiánu
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup:

Smíchejte výše zmíněné ingredience na marinádu. Maso nakrájejte na plátky a nechte v marinádě odležet, pokud možno alespoň 12 hodin. Maso grilujte z obou stran, podle tloušťky zhruba 5 – 7 minut. Pro lepší intenzitu chuti maso potírejte připravenou marinádou.

 

 

Zdroj: Rankito.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy