REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tipy na 3 kvalitní plynové zahradní grily, se kterými uděláte dokonalé steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přichází léto a s ním i čas tradičního zahradního grilování. Společně s redakcí webu Rankito.cz jsme pro vás vybrali 3 plynové grily ve třech cenových relacích pro vaši inspiraci. Od toho nejkvalitnějšího po ty, pro méně náročné zákazníky.


Plynový gril Weber Genesis II E-310 GBS

Pokud jste opravdový fajnšmerk a grilování je pro vás nejen koníčkem, ale chcete své kulinářské schopnosti předvést svým přátelům a rodině, budete potřebovat adekvátní vybavení. To nejkvalitnější nabízí Weber Genesis II E-310 GBS.

Gril se třemi nerezovými hořáky, které rozvádí teplo rovnoměrně po celé šíři grilovací plochy je vyroben z vysoce kvalitních materiálů. To je ostatně hlavní předností grilů Weber a také fakt, za co se většinou u této značky připlácí.

Na druhou stranu gril vám vydrží při správné údržbě několik grilovacích sezón na rozdíl od levnějších a materiálově méně kvalitních grilů.

Pokud vybíráme gril, měli bychom koukat především na rošt, se kterým přichází do styku většina potravin. Weber Genesis II E-310 GBS má rošt o velikosti 68 x 48 centimetrů smaltovaný litinový s vyjímatelným středem, kam můžete lehce po dokoupení umístit třeba pánev WOK či další příslušenství.

Gril má elektronické zapalování, speciální aroma kolejnice, aby nedocházelo ke vzplanutí kapajícího tuku, a je připraven k zapojení termo sondy, díky které budete mít teplotu steaků pod kontrolou třeba i skrze bluetooth aplikaci a váš mobilní telefon.

Prostě gril té nejvyšší kvality a také spíše pro náročné uživatele či velmi časté grilování.

 

 

Campingaz 3 Series Classic

Ze střední cenové kategorie jsme vybrali jeden z nejoblíbenějších plynových grilů na trhu vůbec. Jedná se o model značky Campingaz 3 Series Classic.

Stejně jako předchozí model zde najdeme 3 nerezové hořáky, grilovací rošt z lisované oceli, tentokrát sice bez možnosti zapojit do vaření příslušenství typu WOK pánve apod. Na tyto věci tu slouží boční hořák pro přípravu omáček a příloh.

Za zmínku stojí také snadná údržba. Rošt jednoduše vyjmete a můžete vložit do myčky nádobí, případně jej umýt klasickou cestou pod tekoucí vodou.

Zapalování je klasicky elektrické a zdrojem energie je propan butanová láhev o váze 5kg nebo 10 kg.

Možná se ptáte, proč je tento gril téměř trojnásobně levnější než předchozí typ. Jedná se především o použití materiálů na konstrukci. Weber používá opravdu to nejkvalitnější a dále to jsou detaily tvořící celek.

Tak například se pod gril nevejde velká propan butanová láhev, otázkou je, kde udělali inženýři chybu. Chybí také boční zábrany, takže jakmile gril otevřete a maso bude prskat, budete muset umýt i odkládací prostory na bocích.

Faktem je, že pokud chcete gril do 10000 Kč, je značka Campingaz ideální volbou i se svými dalšími modely, které se liší především počtem hořáků, designem či použitím bočního hořáku na omáčky.

 

 

Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer

Sehnat plynový gril za méně než 5000 Kč se sice stěží, ale dá. Ovšem musíte počítat s několika kompromisy jak v kvalitě, tak rozměrech. Na občasné zahradní grilování je to ovšem za cca 4 tisíce korun dostačující záležitost.

Jako náš tip jsme vybrali základní plynový gril Compass Gril PARTY POINT Flame Tamer. Ten se vyznačuje dvěma hořáky s plynovou regulací teploty a elektrickým piezo zapalováním.

Samozřejmě očekávejte trochu menší výhřevnost a maximální teplotu, na kterou se gril dostane. Například s grilem Campingaz výše se dostanete na cca dvojnásobné hodnoty. Potěší vás ale dvě odkládací bočnice na talíře nebo grilovací náčiní, které můžete složit podél grilu.

I samotný rošt nabídce kompromis v podobě použitých materiálů – nerez / chrom.

Tak toto byli naše tipy na nejlepší plynové zahradní grily. Pokud chcete inspirovat dalšími modely, můžete se podívat do příslušené kategorie na webu Rankito.cz, kde pro vás pravidelně aktualizujeme řebříčky grilů.

 

 

Náš tip na vynikající krkovičku z grilu:

Grilovaná krkovice na pivě

Suroviny na marinádu a na cca 1 kg vepřové krkovice:

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 0,5 l piva vaší oblíbené značky
  • 4-6 kuliček nového koření
  • 3-4 bobkové listy
  • trocha tymiánu
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup:

Smíchejte výše zmíněné ingredience na marinádu. Maso nakrájejte na plátky a nechte v marinádě odležet, pokud možno alespoň 12 hodin. Maso grilujte z obou stran, podle tloušťky zhruba 5 – 7 minut. Pro lepší intenzitu chuti maso potírejte připravenou marinádou.

 

 

Zdroj: Rankito.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy