V marinádě naložená vepřová krkovice spolu s povařenou hlívou ústřičnou, plátky masa i kloboučky hub pak grilované na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
500 g | vepřové krkovice |
500 g | hlívy ústřičné |
nať jarní cibulky na ozdobu | |
sůl | |
Na marinádu: | |
3 dl | oleje |
2 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | kečupu |
1 lžíce | sladké mleté papriky |
1 lžička | mletého černého pepře |
4 ks | stroužky česneku |
sůl |
Postup:
1. Krkovici naklepeme, na okrajích nařízneme,d áme stranou
2. Hlívu očistíme a dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme zhruba 10 minut až jsou klobouky měkké, pak scedíme a necháme okapat
3. Z výše uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do marinády naložíme plátky krkovice a okapané klobouky hlívy, v lednici necháme marinovat minimálně 8 hodin
4. Krkovici i hlívu grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, z obou stran, během grilování potíráme marinádou
5. Hotovou krkovici servírujeme na talíře společně s hlívou, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a jako přílohu zvolíme třeba vařené brambory přelité oblíbeným dresinkem.
Text i foto: D. Marounek