REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládaná krkovička připravená na grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrkovičky
4 lžícehořčice
4 lžíceoleje
2 lžícesójové omáčky
4 ksstroužků česneku
mletý černý pepř
drcený kmín
chilli koření
bylinková sůl

Postup:

1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři silnější plátky, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme
2. Maso osolíme bylinkovou solí, potřeme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, chilli kořením, kmínem, hořčicí, zakapeme sójovou omáčkou, naložíme do oleje a necháme v chladnu nejlépe do druhého dne naležet 3. Druhý den položíme plátky masa na mřížku grilu potřenou tukem a grilujeme, na rozehřátých uhlících, z obou stran 6 až 13 minut (záleží, jestli maso budeme chtít více nebo méně propečené).

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

V případě, že grilujeme steaky, tedy krkovičku vysokou tak 1,5-2 cm, maso nenaklepáváme (snad jen pěstí mírně poboucháme), ani na bocích ji nenařezáváme, je to zbytečné. Krkovičku grilovanou na přírodu v tenkých plátcích naopak důkladně naklepáváme a hlavně na několika místech nařezáváme, aby se nám nekroutila. Tenké plátky zprudka grilujeme 1-2 minuty z každé strany, silnější steaky zprudka z obou stran opečeme a pak na mírnějším teple dopékáme těch 6-13 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy