REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná kotleta v citronové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe přes noc marinované plátky vepřového karé, druhý den zprudka opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, případně na pánvi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kstak 2 cm silné vepřové kotlety bez kosti (karé)
2 ksutřené stroužky česneku
1 kscitrónu
4 lžíceolivového oleje
1 lžícesušeného tymiánu
hrubě drcený pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
2. V misce smícháme olej, česnek, tymián, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a promícháme, touto směsí potřeme maso a necháme v uzavřené nádobě několik hodin marinovat, nejlépe přes noc
3. Po vyjmutí maso zčásti osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a na pánvi s trochou tuku restujeme zprudka z obou stran, cca 10 minut celkem
4. Podáváme třeba s pečivem, zeleninou nebo jak kdo chce.

Doporučení:

V zimních měsících můžeme plátky karé takto naložené opéci na pánvi nebo pod grilem v troubě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy