REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flíčky zapečené s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso ve vlastní šťávě z konzervy smíchané s uvařenými flíčky a zapečené s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
330 gVepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
300 gtěstovinových flíčků
15 g strouhanky
2 dlmléka
2 ksvajec
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Flíčky uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat
2. Z části sádla z konzervy vymastíme pekáček a vysypeme ho strouhankou
3. Maso se šťávou ohřejeme, vmícháme do flíčků s jedním vejcem rozšlehaným se solí, pepřem, polovinou mléka a dáme do pekáčku
4. Flíčky zapečeme ve středně vyhřáté troubě, po prohřátí zalijeme vejcem rozšlehaným se zbytkem mléka, solí a dopečeme.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem. Při podávání můžeme jednotlivé porce posypat strouhaným sýrem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy