REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Drátenický bůček s pivem

Plátky bůčku podušené doměkka se zeleninou, podlité pivem.

Dušená vepřová kýta s karotkou

Vepřová kýta podušená společně s karotkou a kuličkami celého pepře, servírovaná na plátky přelitá šťávou.

Dušená vepřová žebírka

Vepřová žebírka nasekaná na menší části, v hrnci podlitá vodou podušená doměkka ochucená kořením, hotová servírovaná spolu s krajíčky měkkého chleba, hořčicí a křenem.

Dušené plecko na pepři s klobásou

Plátky vepřové plece orestované s pokrájenou slaninou a dušené s hořčicí, sterilovanou okurkou, cibulí a kolečky klobásky.

Dušené vepřové kotlety

Základní recept na opečené, pak na sádle na cibuli a kmínu podušené kotlety, zalité vařící vodou, zaklopené pod pokličkou, servírované přelité šťávou z masa, která vznikne po jeho dušení.

Dušené vepřové kotlety s pikantní omáčkou

Základní recept na dušené kotlety, šťáva z hrnce je navíc dochucená hořčicí a bílým vínem.

Dušené vepřové na karotce a hrášku

Dušené vepřové má svoji specifickou chuť a spolu s podušenou zeleninou jde o chutnou, přitom zdravou kombinaci. Dušené vepřové podáváme nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařenou rýží.

Dušené vepřové plecko

Kousky dušeného masa v nahnědlé omáčce, typické vůně a chuti.

Dušené vepřové s cuketou a paprikou

Kousky dušeného vepřového plecka ve světlejší, hnědočervené omáčce s kostkami cukety a papriky.

Dušené žebírko v zelenině

Plátky vepřových žebírek opečených na oleji, podušených spolu se zeleninou.

Famózo dle George

Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.

Farářská krkovička

Maso upravené podle tohoto receptu je krásně šťavnaté a křehké. Jedná se o plátky krkovice upečené v troubě na sádle, pokladené cibulí a posypané dvěma sýry a mletou sladkou paprikou.

Farářské řízky

Tento recept je lehký a rychlý, vhodný i pro začínající kuchaře či hospodyně. Farářské řízky se přitom připravují jen z pár surovin, přitom však chutnají skvěle. Rozhodně jde o recept, co stojí za vyzkoušení!

Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Přes noc marinované silnější plátky vepřové krkovice i s kostí, zprudka na oleji opečené z obou stran, pak pečené v troubě zaklopené, obložené cibulí a zalité pivem, maso nakonec dopečené odklopené, pěkně na barvu.

Farmářská žebírka

Nejprve povařená pěkná masitá žebírka z vepříka, potřená marinádou z kečupu, hořčice a česneku, zapečená v troubě spolu s cibulí, mírně podlitá vývarem. Skvělá podávaná s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.

Farské kotlety

Kotlety pokladené plátky cibulí, másla a mleté papriky, upečené v troubě doměkka.

Flíčky z uzené rolky

Další recept na pokrm připravený v elektrické pánvi.

Flíčky zapečené s vepřovým masem

Vepřové maso ve vlastní šťávě z konzervy smíchané s uvařenými flíčky a zapečené s dalšími ingrediencemi.

Formanský guláš dle George

Variace na vepřový minutkový guláš servírovaný ozdobený grilovanou klobáskou.

Glazírované vepřové kotlety

Kořeněné vepřové kotlety grilované na roštu grilu, potírané švestkovou omáčkou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.