Kousky dušeného masa v nahnědlé omáčce, typické vůně a chuti.
Ingredience:
750 g | vepřového plecka |
60 g | tuku |
1 ks | větší cibule |
1l žička | kmínu |
1-2 lžíce | hladké mouky |
voda na podlití | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky
2. Na tuku osmahneme na kousky pokrájenou cibuli do světlé, nazlátlé barvy
3. Přidáme kmín, vložíme maso a vše krátce orestujeme
4. Maso pak podlijeme vodou (musí být téměř ponořené), osolíme a za občasného promíchání dusíme, pod pokličkou, doměkka
5. Nakonec maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v cca 1,5 dcl studené vody, za stálého míchání omáčku ještě několik minut provaříme, dochutíme solí a pepřem 6. Maso vrátíme zpět do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat.
Vhodné přílohy jsou vařené brambory, rýže i těstoviny spolu se zeleninou.