Kousky dušeného vepřového plecka ve světlejší, hnědočervené omáčce s kostkami cukety a papriky.
Ingredience:
600-700 g | vepřového plecka |
1 ks | velkého stroužku česneku |
1/2 ks | středně velké cukety |
60 g | tuku |
30 g | hladké mouky |
1 ks | velké červené papriky |
0,7 l | vody |
2-3 lžíce | kečupu |
1 lžíce | mleté červené papriky |
1 lžička | mletého černého pepře |
několik kuliček černého pepře | |
několik kuliček nového koření | |
sůl |
Postup:
1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté maso necháme okapat, pak ho nakrájíme na větší kostky
2. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světle nazlátlé barvy
3. Přidáme papriku a po krátkém zpěnění zalijeme částí vody (papriku dlouho nerestujeme, nebo nám zhořkne!), přidáme kečup, sůl a kuličky nového koření a černého pepře
4. Nakonec vložíme do vařícího základu maso a dusíme ho za občasného promíchání téměř doměkka (cca 2 hodiny), 5. Pokrm zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, na kostky nakrájenou cuketu a papriku zbavenou jadřince a za občasného promíchání vaříme dalších 10-15 minut
6. Před ukončením varu omáčku dochutíme solí a necháme ještě malou chvíli probublat.
Jako přílohu podáváme rýži nebo těstoviny.