REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené žebírko v zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových žebírek opečených na oleji, podušených spolu se zeleninou.


Ingredience:
600 gvepřových žebírek
200 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 ksvětší cibule
2 lžičkynasekaného libečku
1-2 lžíceoleje
drcený kmín
cukr
ocet
vývar
sůl
hladká mouka
horká voda na podlití

Postup:

1. Žebírka z části odřízneme od kosti, po obvodu je nařízneme, mírně naklepeme, osolíme,posypeme drceným kmínem, poprášíme hladkou moukou a na dobře rozehřátém oleji z obou stran zprudka opečeme
2. Přidáme na malé nudličky nakrájenou, oškrábanou, mrkev, celer a petržel, osmahneme, podlijeme horkou vodou a dusíme
3. Téměř hotový pokrm okořeníme nadrobno nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme
4. Vše podlijeme vývarem a vše dodusíme doměkka.

Doporučení:

Takto upravené maso servírujeme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy