Nejprve povařená pěkná masitá žebírka z vepříka, potřená marinádou z kečupu, hořčice a česneku, zapečená v troubě spolu s cibulí, mírně podlitá vývarem. Skvělá podávaná s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
Ingredience:
2 kg | masitých vepřových žebírek |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
2 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | kečupu |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Žebírka rozsekneme na menší kusy, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 30 minut
2. Povařená žebírka slijeme a necháme vychladnout, část vývaru odložíme stranou
3. Dijonskou hořčici promícháme s kečupem a utřeným česnekem
4. Žebírka osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí, do pekáče nalijeme trochu vývaru, naskládáme žebírka, posypeme nakrájenou cibulí a zapečeme v troubě 30 minut
5. Hotová žebírka rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme například s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
Recept na houskový křen naleznete zde: Houskový křen II..