REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Divoký vepřový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa podušeného spolu s divokým kořením, dochucený kečupem, česnekem a kostkou masoxu.


Ingredience:
750 gvepřového plecka
6 kskuliček černého pepře
6 kskuliček jalovce
4 ksstroužky česneku
4 kscibule
1 ksbobkový list
1 kskostky masoxu
2 lžícekečupu
2 lžičkysladké mleté papriky
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkazázvoru
hladká mouka
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso na větší kostky, všechno koření prolisovaný česnek a dáme dusit
2. Když je maso měkké, vyndáme jalovec, nové koření, bobkový list
3. Na pánvi ze sádla a mouky uděláme jíšku, guláš jíškou zahustíme a dochutíme kečupem a kostkou masoxu, 10 minut ještě vše povaříme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo rýží. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy