vepřové maso
Smažené řízky v pařížském těstíčku
Fritované vepřové řízky obalené v těstíčku připraveném z mléka, mouky, oleje, vejce, soli a papriky.
Smažené vepřové
Osmažené plátky vepřového masa z ramínka, dochucené směsí pepře a soli 1:1.
Smažené vepřové plátky s pepřem
Vepřové plátky z ramínka obalené ve vejcích a solamylu, osmažené v oleji dozlatova, pak posypané směsí pepře a soli.
Smažené vepřové řízečky v parmské strouhance
Vepřová panenka nakrájená na plátky, osolená, opepřená, obalená v mouce, vejcích a ve strouhance obohacené nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem, řízečky usmažené v oleji dozlatova.
Smažené vepřové řízky v pařížském těstíčku
Naklepané vepřové řízky naříznuté po okrajích, obalené v těstíčku z vajec, mléka, hladké mouky, oleje a soli, usmažené ve větším množství oleje dozlatova.
Smažené vepřové žebírko
Dozlatova usmažený řízek z vepřové krkovice s kostí.
Smažené vepřové žebírko II.
Vepřové kotlety nasekané sekáčkem na jednotlivé porce, obalené v trojobalu, osmažené a v troubě prohřáté.
Smažený řízek dopečený v troubě
Na sádle zprudka opečené, v klasickém trojobalu obalené, vepřové řízky, dopečené v troubě pokladené kousky másla, nejprve zaklopené, na posledních 10 minut pak odklopené, pěkně na barvu.
Smažený vepřový jazyk
Plátky uvařeného jazyka obalené v trojobalu a usmažené dozlatova, podávané s pikantní studenou omáčkou z různých ingrediencí.
Smažený vepřový řízek
Dozlatova usmažený řízek z vepřové kýty nebo libovější krkovičky.
Smažený vepřový řízek II.
Plátky vepřové kýty nebo krkovičky nakrájené na porce, osmažené v trojobalu a pak nechané v troubě změknout.
Srbská směs
Na kostky nakrájené vepřové maso podušené spolu s cibulí, hráškem, paprikami, rajským protlakem a feferonkami doměkka.
Srbské žebírko
Na sádle zprudka opečené vepřové plátky kotlety, podušené ve výpeku spolu s paprikami, cibulí a česnekem, podlité vývarem a dochucené rajským protlakem a dalšími ingrediencemi.
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Recept na přípravu pokrmu z mletého masa, kysaného zelí a dalších ingrediencí, v římském hrnci.
Steaky z vepřové panenky
Plátky vepřové panenky pokapané olivovým olejem, posypané bylinkami, solí a pepřem, po chvíli zprudka na pánvi opečené z jedné strany, pak zapečené z druhé strany v troubě pěkně doměkka, servírované pokapané citronovou šťávou a obložené kousky másla.
Střekovský závitek
Starý regionální recept ze severních Čech. Často býval na jídelníčku RAJ restaurací a jídelen v období totality. Jde o plátky vepřového zamotané do tvaru závitků a nadité uzeninovo-zelnou směsí, podušené v hrnci, servírované podlité načervenalou omáčkou vzniklou z dušení závitků, nastavenou okurky a žampiony.
Svíčkové medailonky se slaninou a fazolovými lusky
Špalíky vepřové panenky obalené ve slanině, svázané, okořeněné grilované na venkovním roštu grilu, servírované spolu s vařenými, pak restovanými fazolovými lusky.
Svíčkové řezy zapečené s játry
Vepřová svíčková s vejcem, kuřecími játry a sýrem.
Sýrem plněné kotlety na grilu
Nařízlé plátky kotlet, naplněné sýrem Gouda a ugrilované na roštu.
Šalvějové medailonky s krémovou polentou
Vepřové medailonky potřené šalvějovými lísky, zapečené v troubě, podávané s krémovou polentou.
reklama