REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Smažené řízky v pařížském těstíčku

Fritované vepřové řízky obalené v těstíčku připraveném z mléka, mouky, oleje, vejce, soli a papriky.

Smažené vepřové

Osmažené plátky vepřového masa z ramínka, dochucené směsí pepře a soli 1:1.

Smažené vepřové plátky s pepřem

Vepřové plátky z ramínka obalené ve vejcích a solamylu, osmažené v oleji dozlatova, pak posypané směsí pepře a soli.

Smažené vepřové řízečky v parmské strouhance

Vepřová panenka nakrájená na plátky, osolená, opepřená, obalená v mouce, vejcích a ve strouhance obohacené nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem, řízečky usmažené v oleji dozlatova.

Smažené vepřové řízky v pařížském těstíčku

Naklepané vepřové řízky naříznuté po okrajích, obalené v těstíčku z vajec, mléka, hladké mouky, oleje a soli, usmažené ve větším množství oleje dozlatova.

Smažené vepřové žebírko

Dozlatova usmažený řízek z vepřové krkovice s kostí.

Smažené vepřové žebírko II.

Vepřové kotlety nasekané sekáčkem na jednotlivé porce, obalené v trojobalu, osmažené a v troubě prohřáté.

Smažený řízek dopečený v troubě

Na sádle zprudka opečené, v klasickém trojobalu obalené, vepřové řízky, dopečené v troubě pokladené kousky másla, nejprve zaklopené, na posledních 10 minut pak odklopené, pěkně na barvu.

Smažený vepřový jazyk

Plátky uvařeného jazyka obalené v trojobalu a usmažené dozlatova, podávané s pikantní studenou omáčkou z různých ingrediencí.

Smažený vepřový řízek

Dozlatova usmažený řízek z vepřové kýty nebo libovější krkovičky.

Smažený vepřový řízek II.

Plátky vepřové kýty nebo krkovičky nakrájené na porce, osmažené v trojobalu a pak nechané v troubě změknout.

Srbská směs

Na kostky nakrájené vepřové maso podušené spolu s cibulí, hráškem, paprikami, rajským protlakem a feferonkami doměkka.

Srbské žebírko

Na sádle zprudka opečené vepřové plátky kotlety, podušené ve výpeku spolu s paprikami, cibulí a česnekem, podlité vývarem a dochucené rajským protlakem a dalšími ingrediencemi.

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Recept na přípravu pokrmu z mletého masa, kysaného zelí a dalších ingrediencí, v římském hrnci.

Steaky z vepřové panenky

Plátky vepřové panenky pokapané olivovým olejem, posypané bylinkami, solí a pepřem, po chvíli zprudka na pánvi opečené z jedné strany, pak zapečené z druhé strany v troubě pěkně doměkka, servírované pokapané citronovou šťávou a obložené kousky másla.

Střekovský závitek

Starý regionální recept ze severních Čech. Často býval na jídelníčku RAJ restaurací a jídelen v období totality. Jde o plátky vepřového zamotané do tvaru závitků a nadité uzeninovo-zelnou směsí, podušené v hrnci, servírované podlité načervenalou omáčkou vzniklou z dušení závitků, nastavenou okurky a žampiony.

Svíčkové medailonky se slaninou a fazolovými lusky

Špalíky vepřové panenky obalené ve slanině, svázané, okořeněné grilované na venkovním roštu grilu, servírované spolu s vařenými, pak restovanými fazolovými lusky.

Svíčkové řezy zapečené s játry

Vepřová svíčková s vejcem, kuřecími játry a sýrem.

Sýrem plněné kotlety na grilu

Nařízlé plátky kotlet, naplněné sýrem Gouda a ugrilované na roštu.

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Vepřové medailonky potřené šalvějovými lísky, zapečené v troubě, podávané s krémovou polentou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy