REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta potřená česnekem a posypaná kmínem, v celku upečená.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
hladká mouka
vlažná voda
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě, pak ji potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme
2. Vložíme ji do pekáče, přidáme jednu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a pečeme asi 90 minut doměkka, během pečení maso obracíme a dle potřeby přiléváme vlažnou vodu
3. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou, povaříme 30 minut
4. Hotovou šťávu přisolíme a přecedíme přes cedník na maso.

Doporučení:

Vhodná příloha: Houskový nebo bramborový knedlík a špenát či podušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy