REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené vepřové řízečky v parmské strouhance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová panenka nakrájená na plátky, osolená, opepřená, obalená v mouce, vejcích a ve strouhance obohacené nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem, řízečky usmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
asi 400 gvepřové panenky
1 hrststrouhaného parmazánu
vajíčko a mouka na obalení
kukuřičná strouhanka
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku si nakrájíme na kolečka, maso osolíme a opepříme 2. Připravené plátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance, do strouhanky jsem přidala hrst sýra a trochu pažitky
3. Pomalu smažíme na oleji dozlatova.

Doporučení:

Příloha například bramborová kaše a zelenina.

Poznámka:

Tereza Buranská: Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy