REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené plněné řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější vepřové řízky z kýty plněné šunkovou směsí, obalené a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnějších vepřových řízků z kýty
2 ksvejce
1 kscibule
150 gšunky
1 lžícepetrželky
1 lžícepažitky
mletý černý pepř
rozmarýn
bazalka
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Do opláchnutých a okapaných řízků prořízneme ostrým nožem kapsy
2. Směsí připravenou smícháním mletého pepře se solí, rozmarýnem a bazalkou řízky potřeme na povrchu i uvnitř
3. Náplň si připravíme z nadrobno nakrájené cibule, na nudličky nakrájené šunky, rozsekané pažitky a petrželky
4. Dobře promíchanou směsí řízky naplníme a kapsy uzavřeme grilovacími jehlami nebo párátky
5. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance
6. V rozehřátém oleji řízky usmažíme, pozvolna, z obou stran, dozlatova.

Doporučení:

Hotové plněné řízky podáváme s bramborovou kaší, hojně obložené syrovou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy