REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slavnostní rožeň

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V červeném víně marinované kousky vepřové kýty, svíčkové a slaniny, napíchané na grilovacích jehlách, grilované na rožni.


Ingredience:
350 gsvíčkové
150 gvepřové kýty
150 gcibule
120 gslaniny
70 gmásla
1,5 lčerveného vína
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kýtu i svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, maso osolíme, okořeníme pepřem a potřeme máslem
2. Do mísy vyskládáme sloupky v pořadí plátek svíčkové, slaniny, kolečko cibule a plátek kýty, zalijeme červeným vínem a necháme přes noc rozležet
3. Okapané sloupky druhý den napícháme na jehly, potřeme olejem a opečeme ze všech stran na grilu.

Doporučení:

Slavnostní rožeň servírujeme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy