V červeném víně marinované kousky vepřové kýty, svíčkové a slaniny, napíchané na grilovacích jehlách, grilované na rožni.
Ingredience:
350 g | svíčkové |
150 g | vepřové kýty |
150 g | cibule |
120 g | slaniny |
70 g | másla |
1,5 l | červeného vína |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kýtu i svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, maso osolíme, okořeníme pepřem a potřeme máslem
2. Do mísy vyskládáme sloupky v pořadí plátek svíčkové, slaniny, kolečko cibule a plátek kýty, zalijeme červeným vínem a necháme přes noc rozležet
3. Okapané sloupky druhý den napícháme na jehly, potřeme olejem a opečeme ze všech stran na grilu.
Slavnostní rožeň servírujeme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.