Na kousky posekaná marinovaná vepřová žebírka, obalená a osmažená v oleji.
Ingredience:
10 ks | vepřových žeber |
1 lžíce | kari koření |
2 lžíce | hladké mouky |
3 lžíce | rýžového vína nebo sherry |
1 lžička | nasekané jarní cibulky |
1 lžička | černého pepře |
1 lžička | cukru |
1 lžička | nasekané chilli papričky |
2 lžičky | červených kuliček sečuánského pepře |
2 lžičky | soli |
2 ks | vejce |
rostlinný olej na smažení | |
černý mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Asi 2 lžičky soli, lžičku černého pepře a 2 lžičky sečuánského pepře rozetřeme v hmoždíři, pak do směsi přidáme cukr a vše uchováme na později
2. Nejprve podélnými řezy kolem kosti získáme jednotlivá žebra, každé pak nasekáme na další 3-4 díly
3. Vložíme je do misky se směsí rýžového vína nebo cherry, kari koření a špetky mletého černého pepře a soli, několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně namočily a necháme je 2 hodiny marinovat
4. Smícháme vejce s moukou a postupně v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek
5. V předehřátém woku rozpálíme olej na smažení, až se z něj bude téměř kouřit a pak v něm smažíme žebírka 4-5 minut, tyčinkami nebo děravou lžící je vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích
6. Okapaná žebírka znovu vložíme do rozpáleného oleje a smažíme je ještě 1 minutu, pak je necháme opět okapat
7. Jarní cibulku a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 30-40 vteřin působit, pak olej slijeme
8. Žebírka podáváme se směsí soli a pepře (bod 1 tohoto receptu) ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkami.