Plátky vepřové krkovičky obalené v trojobalu, osmažené a nechané chvíli v troubě, aby nám pěkně změkly.
Ingredience:
1 kg | vepřové krkovičky |
2 ks | vajíček |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
kousek másla | |
vlažná voda | |
olej | |
sůl | |
plátky citrónu na ozdobení |
Postup:
1. Vepřovou krkovičku nasekáme sekáčkem na jednotlivé porce, opláchneme je ve vlažné vodě a osušíme utěrkou
2. Po obou stranách osolíme
3. Plátky obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance
4. Usmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritéze
5. Osmažené kousky vložíme do hrnce, mírně pokapeme vlažnou vodou, přiklopíme poklicí a dáme na 20 minut změknout do mírně vyhřáté trouby
6. Na talíři maso zdobíme plátky citrónu.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninové saláty či francouzský salát.