REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená vepřová krkovička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové krkovičky obalené v trojobalu, osmažené a nechané chvíli v troubě, aby nám pěkně změkly.


Ingredience:
1 kgvepřové krkovičky
2 ksvajíček
hladká mouka
strouhanka
mléko
kousek másla
vlažná voda
olej
sůl
plátky citrónu na ozdobení

Postup:

1. Vepřovou krkovičku nasekáme sekáčkem na jednotlivé porce, opláchneme je ve vlažné vodě a osušíme utěrkou
2. Po obou stranách osolíme
3. Plátky obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance
4. Usmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritéze
5. Osmažené kousky vložíme do hrnce, mírně pokapeme vlažnou vodou, přiklopíme poklicí a dáme na 20 minut změknout do mírně vyhřáté trouby
6. Na talíři maso zdobíme plátky citrónu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninové saláty či francouzský salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy