REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená krkovička plněná hermelínem a kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené kapsy z vepřové krkovičky naplněné hermelínem a kapií, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky vepřové krkovičky (á 120 g)
120 ghermelínu
50 gsterilované kapie bez nálevu
hladká mouka
strouhanka
vejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme kouskem hermelínu a kapie
2. Přehneme jej, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce, šlehaných vejcích a strouhance
3. Smažíme zvolna, ve vyšší vrstvě oleje.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou hranolky, případně krokety a tatarská omáčka.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy