REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená krkovice dopékaná v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové krkovice obalené v klasickém trojobalu, osmažené na sádle do zlatova a poté s kousky másla dopečené v troubě.


Ingredience:
4 ksplátků z krkovice bez kosti výška cca 2 cm
50 g50 g másla
2 ksvejce
sádlo na smažení
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
2. V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zpruka z obou stran opečeme do zlatova
3. Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme
4. V troubě dopékáme při teplotě 200 °C asi 40 minut
5. Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Doporučení:

2

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy