REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselá rajčatová žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená žebírka marinovaná v pomerančové šťávě, sójové omáčce a octu, podušená s rajčaty ochucenými cukrem, zázvorem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1,5 kgtučnějších žebírek
400 gmalých rajčátek
125 gšalotky
100 mlvývaru
5 lžicocta
3 lžícesójové omáčky
2 lžícecukru
1 lžíceoleje
1 lžičkazázvoru
1 kspomeranče
1 ksstroužek česneku
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Žebírka osolíme a okořeníme pepřem, oškrábanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno
2. Rajčátka spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na čtvrtky, pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme
3. Maso opečeme z obou stran, do hrnce s výpekem pak dáme dáme cibuli s česnekem a zeleninu orestujeme, posypeme zázvorem a cukrem a necháme zesklovatět
4. Do hrnce přidáme 2/
3 rajčat, prohřejeme je
5. V jiné nádobě smícháme sójovou omáčku, ocet s kůrou a šťávou z pomeranče, žebírka v této marinádě důkladně obalíme, pak je dáme do hrnce k rajčatům a to i s marinádou
6. Pod pokličkou dusíme při střední teplotě zdroje asi 60 minut, občas zamícháme, případně podlijeme vývarem
7. V této fázi přidáme do hrnce zbylá rajčata a dalších 15 minut vše vaříme
8. Hotový pokrm dochutíme kořením, solí a posypeme petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy