Na kostky nakrájené vepřové maso podušené spolu s cibulí, hráškem, paprikami, rajským protlakem a feferonkami doměkka.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
200 g | hrášku |
4 lžíce | rajského protlaku |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
hladká mouka | |
pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje.
- Přidáme nakrájené papriky, cibuli, hrášek, vše mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme 30 minut až maso změkne.
- V této fázi do pokrmu dáme protlak, kousek feferonky a ještě 5 minut vše prohřejeme.
- Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek