REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselý křupavý bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček nakrájený na kostky, marinovaný, zprudka opečený na pánvi, nakonec podušený ve sladkokyselém nálevu, servírované teplý s chlebem.


Ingredience:
1 kgprorostlého bůčku nejlépe bez kosti
3 lžícesolamylu (škrobové moučky)
2 dlvody
1 ksbílek
sádlo
pepř
sůl
Na zálivku:
2 dlvody
2 lžícecukru
2 lžíceocta
1 lžícesojové omáčky
1 lžícesolamylu

Postup:

1. Bůček nakrájíme na plátky 1 cm silné a 5-6 cm široké, nakrájené kousky naklepeme, osolíme a opepříme
2. Ve vodě rozmícháme solamyl s bílkem, maso dáme do misky, zalijeme nálevem a necháme minimálně 8 hodin marinovat
3. Na pánvi rozpustíme sádlo a kousky bůčku postupně opékáme zprudka z obou stran, až jsou krásně zlatavé
4. Opečené kousky dáváme stranou na talíř, když osmažíme celou dávku, rozděláme ve sklenici zálivku z výše uvedených přísad
5. Na suchou pánev bez tuku nasypeme opečené kousky bůčku a zalijeme je sladkokyselou zálivkou, kterou jsme připravily z vody, sojové omáčky, solamylu, octa a cukru, maso 2-3 minuty, za stálého míchání, povaříme v zálivce
6. Opečené kousky masa naservírujeme na talíř přelijeme 1-2 lžícemi šťávy z pánve, ozdobíme paprikou a podáváme teplé s chlebem.

Poznámka:

Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy