Recept z pořadu na Primě epizody VIP Prostřeno od pana Jaromíra Šimánka.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
250 g | vepřové panenky |
100 g | schwarzwaldské šunky |
100 g | slaniny |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | drceného kmínu |
1 lžička | tymiánu nebo několi snítek čerstvých bylinek |
špetka vegety | |
voda | |
sůl | |
snítky tymiánu na ozdobu |
Postup:
1. Omytou vepřovou kýtu rozkrojíme na větší tenký plát, maso naklepeme, osolíme a posypeme drobně posekaným tymiánem
2. Na připravený plát položíme plátky schwarzwaldské šunky, na které umístíme na plát rozříznutou vepřovou panenku, kterou opět posypeme solí a tymiánem
3. Poslední vrstvu připravíme rozložením několika plátků slaniny
4. Obložené maso zavineme, zavážeme nití nebo zajistíme párátky
5. Roládu vložíme na pekáč, posypeme drceným kmínem, obložíme několika plátky slaniny a snítkou tymiánu
6. Přiměřeně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka asi 120 minut, během pečení občas maso podléváme teplou vodou a přeléváme výpekem
7. V závěru šťávu zahustíme hladkou moukou rozšlehanou v menším množství studené vody, chvíli ji provaříme, dle chuti osolíme a dochutíme vegetou a pepřem 8. Upečenou roládu servírujeme nakrájenou na plátky, přelitou omáčkou z výpeku a ozdobenou snítkem tymiánu.