Na sádle zprudka opečené vepřové plátky kotlety, podušené ve výpeku spolu s paprikami, cibulí a česnekem, podlité vývarem a dochucené rajským protlakem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety s kostí |
2 ks | větší červené cibule |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | červené, žluté nebo oranžové masité papriky |
1 ks | chilli papričky |
300 ml | masového nebo zeleninového vývaru |
3-4 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
3 lžičky | třtinového cukru |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety po stranách nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve, zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme
2. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli pokrájenou na plátky a taktéž česnek, přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku, restujeme asi 3 minuty
3. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě vše restujeme, pak přidáme vývar a kotlety, odkryté dusíme asi 30 minut
4. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve, necháme 15 minut na mírném ohni probublávat
5. Doladíme chutě a můžeme servírovat, vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.
Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová