REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbské žebírko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle zprudka opečené vepřové plátky kotlety, podušené ve výpeku spolu s paprikami, cibulí a česnekem, podlité vývarem a dochucené rajským protlakem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety s kostí
2 ksvětší červené cibule
2-3 ksstroužky česneku
2 ksčervené, žluté nebo oranžové masité papriky
1 kschilli papričky
300 mlmasového nebo zeleninového vývaru
3-4 lžícerajského protlaku
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
3 lžičkytřtinového cukru
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety po stranách nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve, zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme
2. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli pokrájenou na plátky a taktéž česnek, přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku, restujeme asi 3 minuty
3. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě vše restujeme, pak přidáme vývar a kotlety, odkryté dusíme asi 30 minut
4. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve, necháme 15 minut na mírném ohni probublávat
5. Doladíme chutě a můžeme servírovat, vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy